A világ első otthoni hálózati útválasztója 5G-vel

Miként évtizedek óta szokásos, a távközlési termékek gyártására szakosodott, 1986-ban alapított berlini AVM GmbH most is a német fővárosban kis híján évszázad óta honos IFA-n (Internationale Funkausstellung –>Nemzetközi Rádiókiállítás), a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai seregszemléjén állt elő az év újdonságával, a FRITZ! Box 6850 5G-vel, a világon első, többfunkciós, minden egyben routerével, amelyet az okosotthonok számára fejlesztettek ki mérnökei az új mobilgeneráció számára. (Nyitó képünk forrása: VisitBerlin)

Az 5G nagysebességű, valós idejű alkalmazásokat kínál, miután az 5G mobilszabvány 2 Gbit/mp-nél nagyobb sávszélességen dolgozik csekély késleltetéssel. Ezt a műszaki előnyt elsősorban a valós idejű alkalmazások (pl. virtuális valóság és játékok) hasznosítják.

A berlini AVM vállalat most bemutatott legújabb routere, a FRITZ!Box 6850 5G támogatja – nevéből is következtethető – az 5G sávokat a 6 GHz-es tartományban az Európában alkalmazott összes LTE-sávot.

Nagyteljesítményű funkciókat kínál az 5G/LTE kapcsolaton, gyors kétsávos WLAN-nal, telefonnal, sokoldalú csatlakozási lehetőségekkel a vezetékes hálózathoz – a négy, gigabites LAN-porton és egy gyors USB-porton át. Vezeték nélküli (DECT) és analóg telefonok egyaránt csatlakoztathatók a FRITZ! Box 6850 5G központi egységre, miáltal az intelligens otthon és a vezeték nélküli telefonok agytrösztjévé lép elő.