ABB-pályázat nőknek

Az ABB Kft. negyedszer hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” pályázatát. A svájci gyökerű vállalat öt végzős hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázatra mától november 9-ig lehet jelentkezni.

A női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a hallgatónők már tanulmányaik alatt megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A vállalat öt műszaki felsőoktatási hallgatónőt választ ki pályázat alapján az energetika és automatizálás területéről. A nyerteseket a cég vezetői és szakemberei segítik, havonta konzultálnak a kiválasztottakkal. A nyertesek megismerhetik egy multinacionális cég mindennapjait, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, személyes beszélgetéseken tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, akár az ABB-nél.

A pályázat a 2. és 3. éves főiskolásoknak, 4. vagy 5. éves mesterképzésben részesülő női hallgatóknak szól, akik aktív (nappali, esti, levelező, aktív féléves) hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely hazai műszaki főiskolán vagy egyetemen.

A november 9-ig benyújtandó pályázatokat a vállalat december 14-ig bírálja el, és közzéteszi a weboldalán.