Az év alkalmazása lett a Telenor MyTV

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett „Az év honlapja” pályázaton „Az év applikációja” kategóriájának nyertese a Telenor MyTV online tévészolgáltatás lett. (Illusztráció: youtube)

Az online marketing-kommunikációs szakma tizenharmadik alkalommal megrendezett legrangosabb hazai eseménye, „Az év honlapja” pályázat szakmai zsűrije huszonnyolc kategóriában díjazta a legjobb hazai internetes fejlesztéseket.

„Az év applikációja” kategóriában az idei díjat a Telenor MyTV online tévészolgáltatása nyerte el, amely több platformon, a mobilkészülékek mellett számítógépen és nagy képernyőn is elérhetővé teszi a digitális tévézés élményét, ezzel pedig nagyobb szabadságot kínál a kábeltévés megoldásoknál. A jelenleg 72 tévécsatorna élő műsorát kínáló szolgáltatásra nem csupán a Telenor-ügyfelek, hanem bárki előfizethet, aki rendelkezik internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

A MyTV-t havonta átlagosan több mint százezren használják, és amióta nemrégiben tévékészülékekre is elérhetővé vált a szolgáltatás, már napi átlagban több mint két órát tévéznek így a szolgáltatásra előfizetők. Erre okostévén és tévéokosító eszközök – Apple TV, Mi Box 4K – segítségével van lehetőség.

A Telenor korlátlan belföldi adatforgalmat kínáló Telenor Hello Data tarifacsomagját használók körében a YouTube és a MyTV szolgáltatások összesített használata „termeli” a legnagyobb adatforgalmat. Ez azt mutatja, hogy a televíziózás napjainkban sem szorul vissza, csupán átalakul: a nappalik mellett bárhol és bármikor használható szolgáltatássá változik, amelyet a mobil távközlési hálózatok fejlődése tesz lehetővé.

„Az év honlapja”-pályázaton a Telenor MyTV mellett a szakmai zsűri ugyancsak díjazta a Telenor támogatásával létrejött, okostelefonos alkalmazásként is elérhető Yelon.hu szexedukációs honlapot a „társadalmi és civil szervezetek” kategóriában. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kezdeményezésének működtetői a 10–18 évesek testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire igyekeznek tényszerű válaszokat adni. A Yelon.hu-n elérhető anonim chatszolgáltatáson a fiatalok névtelenül kérdezhetnek, és személyre szabott válaszokat kapnak a Yelon szakembereitől.