Az Infovilág kifogásolta, most végre lefestik

Tavaly a karácsony előtti héten írtunk arról, hogy sokszori nekifutás, bontás, feltárás, visszatakarás és 1600 millió forint elköltése után rendbe tették a győri Bécsi-kapu teret.

Az akkori Győr többet érdemel(ne): tér-kép szépséghibákkal című írásunkban a többi között megjegyeztük: ha már annyira szépítettek, miért nem lehetett néhány tízezer forintos költséggel a fölújított tértől néhány méterre kialakított autóbusz-megálló falát is lefesteni? A fal egyébként nem más, mint az ország egyik kiemelkedően szép barokk templomához tartozó udvar kerítése.

A templomnak a tér felőli homlokzatát újra festették; tavaly december 18-án ezt írtuk róla:

dav

„…És nem futotta az ünnepelt tér sarkától néhány méterre arra sem az 1600 millióból, hogy ha már szépen lefestették (fölöslegesen, ugyanis semmi baja sem volt) a templom tér felőli homlokzatát (az árnyalat jócskán elüt a remek barokk műemlék többi falának színétől), eltüntették volna a lehullott kerítésvakolatot a buszmegálló közeléből…”

Akkor, persze, szokása szerint – és lapunk későbbi – kérésére, felszólítására sem reagált a győri önkormányzat, amely tapasztalat szerint csakis a hozzá bekötött pártnyomtatványokkal van beszélő viszonyban.

Most viszont örömmel konstatáltuk, hogy mégis csak lefestik a buszmegállót elcsúfító falfelületet. Természetesen kivártak csaknem háromnegyed évet, hogy még a látszatát is elkerüljék: azért intézkedtek, mert az Infovilág kifogásolta a felújítás közben tapasztalt múlt év végi „feledékenységet”.

Tisztelt győri városháza (vagy tisztelt X. Y., akire ez az apró munka tartozik), köszönet a munkáért, amellyel korántsem a véleményét közzé tevő újságírónak, hanem a győrieknek és vendégeiknek tesz „szívességet”. Remélhetőleg az alapozó festés után színt is kap harminc-egynéhány négyzetméteres falfelület.

Győr és győriek ezt (és még többet is) megérdemlik.