Az E.ON és a Tigáz szünetelteti a kikapcsolásokat az ünnepek idejére

Az E.ON a nehéz gazdasági helyzet miatt az érintett családok segítése céljából a 60 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolások időszakos szüneteltetését rendeli el. Az önkéntes kikapcsolási felfüggesztés mindazon lakossági ügyfelekre érvényes, akik az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel állnak szerződéses viszonyban, a moratórium más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.

Hasonló tartalmú tájékoztatást juttatott el az Infovilág – a hiteles hírportál szerkesztőségébe a Tigáz Zrt. is, amely az E.ON-nál egy héttel rövidebb időben határozta meg a moraróriumot: december 21-től 2013. január 2-ig átmenetileg függeszti föl lakossági ügyfeleinél a gázszolgáltatás lejárt tartozás miatti kikapcsolását.

A szerk.megj.: Jó lenne megtudni, hogy mit csináljanak azok a nincstelenek, akik az évvégi ünnepek alatt melegedhetnek ugyan az ideiglenes kikapcsolási szünetnek köszönhetően, ám az utána következő jeges hetekben, hónapokban már nem. Az igazi, farkasordító hideg ugyanis januárban és februárban szokta szedni az áldozatait. A közműtartozással küszködőket csak állami-kormányzati intézkedés, a költségvetés tudná megmenteni, mondjuk, azzal, hogy elhalasztja a E.ON tervezett megvásárlását, fölfüggeszti a fölösleges és méregdrága stadionépítéseket, megszünteti az egykulcsos személyi jövedelemadót… És lenne még néhány ötletünk. A kormányzati megszorítások már milliók életét keserítik meg Magyarországon.