Bálterem a füredi Blaha utcán

A 193. Anna-bál újdonsága: az esemény idejére bálteremmé lép elő a balatonfüredi Blaha Lujza utca, ahol egy hagyományos bál modern, utcai forgataga várja a közönséget. A hagyományteremtő szándékú esemény szervezői könnyed, elegáns, nyári szórakozás ígérnek. Hónapokkal ezelőtt elfogytak a hagyományos Anna-bál belépői, ám a hagyományteremtő szándékkal tavaly alapított Anna-utcabálon még ott lehetnek azok, akik részt kívánnak venni a balatoni nyár nagy eseményén.

Balatonfüred hagyományosan vendégek százainak befogadására készíti fel a reformkori városrész patinás utcáját. Táncparkett, fények, utcabútorok, koncertek és persze a vendéglátók modernkori báli hangulatot varázsolnak az utcára. Az Anna-báltól pár lépésnyire az utcabál könnyed, oldott bálozásra invitálja mindazoknak, akik kedvelik a kellemes, hagyományos szórakozást.

Dr. Kedves Gyula történészt idézzük: „Bármennyire igyekszünk is magunkat elvonatkoztatni a régi dolgoktól, az emberekben mégis megvan a vágyódás: a hagyományok tisztelete ma is él, és divatját éli a nosztalgia is. Egyre több olyan rendezvénnyel találkozik az ember, aminek 19. századi, sok esetben reformkori mintát adnak, hiszen akkor születtek meg ezek a bálok. Az az időszak nem más volt, mint a magyar nemzet születése és ez jelenik meg a bálokban is. Az Anna-bál Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő bálja”.

Az emberek – bár vonzódnak a régi, mesebeli világért, az elegáns ruhákért, a pompázatos miliőért –, ódzkodnak a klasszikus műfajtól, tartanak a kötött stílustól. Az Anna-utcabál olyan közönségnek szól, aki szereti a minőségi szórakozást, vendéglátást, aki alkalomhoz illő öltözékben tud és szeret megjelenni.