Bárki segíthet egy tábla Szeretetcsokival a gyermekekért

A „Szeretetcsoki, 2021” csokigyűjtés révén az idén is minden jótevő bekapcsolódhat az ünnepi jótékonykodásba. Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor-vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes jótevői más segítség mellett csokoládét is osztanak.

Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok „Szeretetcsoki” csokoládégyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek- és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat értékes díjakkal megjutalmazza. Cégek, családok is részesei lehetnek a jótetteknek, melyről részletes tájékoztató a www.szeretetcsoki.hu oldalon érhető el.

Évtizedes múltra tekint vissza az ország első jótékonysági csokigyűjtő programja, ami a tehetősek áldozatáról, illetve a rászorulók támogatásáról szól, egyben megmutatja a közösség erejét is. Évente mind több céges csapat, iskola, óvoda, baráti csoport kapcsolódik be a csokigyűjtésbe, így néhány tízezer csoki gyülhet össze a a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági Szeretetcsoki-raktárába.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: a jótékonysági gyűjtések célja a beérkező adományok mellett az is, hogy a társadalom tagjait segítsék rávezetni arra, hogy milyen fontos az egymásra figyelés. Apró tettekkel óriási eredmények érhetők el, akár az egymásra az eddiginél jobban figyelő társadalom is kialakulhat.