Bécs 3,3 milliárd eurót költ fejlesztére

„Noha Bécs eddig viszonylag szerény veszteségekkel vészelte át a válságot, a múlt években itt is nőtt a munkanélküliség. Ha nem tettünk volna közös és következetes lépéseket, nem növeltük volna a befektetéseket keresletre alapozott célok megvalósításával, nálunk is más lenne a helyzet. Minden közös erőfeszítésünknek azt kell céloznia, hogy a megfontolt és hosszú távú befektetések révén a válság végére a bécsi gazdaság erősebb és szociálisan robusztusabb legyen, mint amikor elkezdődött” – magyarázza Bécs gazdasági és pénzügyi tanácsnoka, Renate Brauner.

A Wiener Linien 217 Mercedes-Benz Citaro 2-es autóbuszt rendelt az osztrák főváros tömegközlekedésének korszerűsítése céljából. A járművek folyamatosan érkeznek a Bécsi Közlekedési Vállalathoz. A képen: Günter Steinbauer, a Wiener Linien, Renate Brauner Bécs városa és Thomas Rohde, a Mercedes nevében mutatta be az új buszokat. (Kép: www.regionalbahn.hu)

A gazdaság lendületben tartása és a munkahelyek megőrzése végett az osztrák főváros és kommunális cégei 2014-ben ugyanis 3,3 milliárd eurót invesztálnak elsősorban a jövő szempontjából kulcsfontosságú területekbe mint a szociális és egészségügy, a gyermekellátás és oktatás, a lakhatás valamint a városi infrastruktúra. Iskolák, óvodák felújítására, bővítésére például 113 millió eurót fordítanak, a szociális ágazatban és az egészségügyben 400 millió euró értékben hajtanak végre beruházásokat. Önkormányzati lakások felújítására 225 millió eurót, híd- és útépítésre pedig 102 millió eurót szánnak. Az U1-es metróvonal déli irányú meghosszabbítására 95 millió, az U4 modernizálására 22 millió eurót fordítanak. A bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien járműparkja az idén 139 millió euróból újulhat meg. Nap- és szélenergia-hasznosításra 77 millió eurót költenek.

Az osztrák főváros hét éve küzd sikeresen a világgazdasági válság ellen; a közmű-vállalatoknál megtermelt minden egyes euró további 1,7 euró hozzáadott értékkel gazdagítja az osztrák nemzetgazdaságot, minden egyes munkahely pedig további 1,8 munkahelyet tart meg a régióban.

 

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.