Beszél, de nem mond semmit

A Semmelweis Egyetemen nemrég nagyvonalúan felajánlották, hogy ingyen elvégzik a vizsgálatot azoknak, akik egyszer máshol már kifizették azt, és elkeserítő eredményre jutottak. De hozzátették, ha náluk is negatív lesz a lelet, abból nem következik semmi, mert az ellenanyagszintből nem lehet tudni, van-e védettség, így a laboreredmény csak tájékoztató jellegű.

Jelenleg mindössze 5600-an vannak abban a Facebook-csoportban, amelyet azok hoztak létre, akiket beoltottak a kínai vakcinával, de a laboratóriumi vizsgálat nem mutatott ki ellenanyagot a szervezetükben. Nem túl nagy választói tömeg, nem ők fogják eldönteni a jövő tavaszi választás kimenetelét, bár a legtöbb sinopharmos még nem szurkolta le azt a tizenegynéhány ezer forintot, amibe a laborvizsgálat kerül, a kör tehát még jelentősen bővülhet. Most az ellenzék is megmozdult, Karácsony Gergely közölte, hogy a főváros tervezi az antitestek ingyenes mérését. Ez végre valóban szolgálhatja a keleti vakcinák körüli kormányzati hókuszpókusszal kétkedővé tett emberek ügyét.

A Semmelweis Egyetemen nemrég nagyvonalúan felajánlották, hogy ingyen elvégzik a vizsgálatot azoknak, akik egyszer máshol már kifizették azt, és elkeserítő eredményre jutottak. De hozzátették, ha náluk is negatív lesz a lelet, abból nem következik semmi, mert az ellenanyagszintből nem lehet tudni, van-e védettség, így a laboreredmény csak tájékoztató jellegű. Mármint akkor miről tájékoztat?

„Ha nincs ellenanyagod, attól még lehet sejtes immunitásod” – így hangzik az egyik ködös varázsmondat, amit sámándobok kíséretében szoktak előadni a törzsfőnök szolgálatában álló látnokok. Jó, de mi van, ha nincs? Érezzem magam talán védettnek?

Olyan ez, mint az egész állami média. Beszél, de nem mond semmit.