A biztonság minden előtt: jelszókezelőt kapott a G Data vírusirtója

Egy átlagos internetező tucatnyi jelszót használ arra, hogy belépjen a különféle internetes szolgáltatásokba, levelezésébe vagy a közösségi oldalakon létrehozott fiókjaiba. Csakhogy a szomorú valóság: nagyon sokan szerfölött egyszerű jelszó-kombinációkat – például „123456” vagy „levelezes” – állít be még a fontos weboldalakhoz is.

Ennek legfőbb oka, hogy nehézkes sok és bonyolult (nehezen feltörhető) jelszót kezelni. A G Data ezért úgy döntött, hogy a kártevők elleni védelem mellett a cég TotalProtection szoftverét jelszókezelő alkalmazással egészíti ki. A modul a böngészőkbe épül be, jelenleg a Google Chrome, az Internet Explorer és a Mozilla Firefox különféle változatait támogatja. A telepítés után a címsor melletti lakatikon jelzi a jelenlétét, amelyre ha rákattintunk, akkor felajánlja az aktuális weboldalhoz elmentett adatok beírását.

A G Data-jelszókezelő amellett, hogy a különféle belépési adatokat megjegyzi, a biztonság növelésében is segítséget nyújt, mivel automatikusan képes megfelelően erős kombinációkat létrehozni az egyes weboldalakhoz. Az elmentett belépési adatok titkosítva tárolódnak a számítógép merevlemezén, ahonnan exportálással másik gépre is átvihetők. Az erős jelszavak, a titkosított tárolás és az automatikus működés megnövelik az internetezés biztonságát és minden eddiginél kényelmesebbé teszik a belépési adatok kezelését.

Az új lakossági szoftvergeneráció három tagja a G Data Antivirus, a G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection. A G Data Antivirus kártevők elleni védelmét az InternetSecurity megbízható tűzfallal, a TotalProtection pedig további kényelmi szolgáltatásokkal egészíti ki.

Mindhárom szoftverben közös a szabadalmaztatott G Data BankGuard technológia, amely az internetes fizetések biztonságát garantálja a böngészők felügyeletének segítségével, és amely a támadások blokkolásával eddig több mint 100 millió eurónyi kártól óvta meg a G Data-használókat.

 

Az új lakossági termékek újdonságai:

  • jelszókezelő (csak G Data TotalProtection)
  • DriveOnWeb online mentési lehetőség (csak G Data TotalProtection)
  • G Data CloseGap dupla keresőmotor integrálása az indítólemezbe
  • böngészés közbeni védelem – javított teljesítmény
  • sérülékenységvédelem – javított teljesítmény
  • magatartás alapú védelem – javított teljesítmény
  • általános teljesítményjavulás és optimalizálás