Biztonsági gyerekóra és nyomkövető kisállatokra

Mindenekelőtt szülők (és persze gyerekeik) számára hasznos okoseszközök jelentek meg a Telenornál. A MyKi Touch fantázianevű órával a szülők biztonságban tudhatják azokat a gyermekeiket, akiknek még nincs saját mobiltelefonja. A készülék által könnyen tarthatnak kapcsolatot vele bárhol, bármilyen körülmények között.

A MyKi Touch kicsi és könnyű, (miként a mobiltelefonok) SIM-kártyával ellátott, színes érintőkijelzős gyerekóra; hagyományos időmérőként, ébresztőóraként, sőt lépésszámlálóként is használható. Kiváló megoldás akkor, ha a szülők mobiltelefon helyett könnyen kezelhető eszközzel szeretnének folyamatos kapcsolatot tartani gyermekükkel.

A szülők saját okostelefonjukról a MyKi Watch appon (iOS, Android) keresztül 18 telefonszámot rögzíthetnek, amely az órával felhívhatók, és amelyekről természetesen beérkező hívás is fogadható. Ekként megakadályozható, hogy ismeretlenek zaklassák a gyereket. Két vészhelyzeti szám is megadható, amely az óra SOS-gombjának lenyomásával hívhatók; a készülék e két számot addig tárcsázza folyamatosan, amíg valamelyikük nem fogadja a hívást.

Nagy előny, hogy a szülők a telefonjukra telepített alkalmazásban folyamatosan megkapják a gyermek tartózkodási helyét is, amit a MyKi Touch GPS-alapú helymeghatározó funkciója nagy pontossággal képes meghatározni.

Az alkalmazásban beállítható két biztonsági zóna is, és ha a gyerek elhagyja ezeket az övezeteket, az eszköz riasztást küld a szülő telefonjára. A beépített mikrofon és hangszóró segítségével ugyanúgy lehet beszélni az órán keresztül, mint egy mobiltelefonnal, valamint hangüzenet küldésére és az alkalmazáson keresztül elküldött üzenet fogadására is használható. 

Miután közérdekről van szó, ide írjuk, hogy a MyKi Touch gyerekóra 11 ezer forintért a Telenornál megvásárolható, mi több, a szolgáltató különféle kedvezményeket is kínál rá.

Hasonló megoldású készüléket kínál a szolgáltató kisállat-nyomkövetési célra; a MyKi Pet esetében természetesen nincs szükség a telefonos üzemmódra, bár lehetőség van arra, hogy az állat gazdája a kütyü hangszóróján át parancsokat adjon jószágának.