Bölcsésznőkből (is) lesznek informatikusok

A No Fluff Jobs nemzetközi informatikai és távközlési (IT) állásportál legújabb kutatása a nők IT-piaci esélyeit és lehetőségeit vizsgálta nem csupán a már az ágazatban dolgozó nők, hanem azok között is, akik szakmai karrierjüket ezen a területen képzelik el a jövőben. (A nyitó kép forrása: grundbildung.unibas.ch)

A világjárvány drámai mértékben rontotta a nők a munka–magánélet egyensúlyával való elégedettségét (a Deloitte szerint 70%-ról 32%-ra csökkent!), és elsősorban ők azok, akik olyan iparágakban dolgoztak, amelyek a munkaerőpiac nagy vesztesei lettek a múlt két évben. Az új helyzet egyik nyertese az IT-ágazat; az otthoni munka elterjedtsége, a megváltozott vásárlási és szabadidős tevékenységek mind több munkavállalót kívánnak a kiszolgálói oldalon is. 

Az állásportál felmérése eloszlatja azt a tévhitet is, hogy csak műszaki tanulmányokkal lehet belépni az informatika világába. Az informatikai iparág szívesen „fogadja” a kellő alkalmassággal, ügyességgel, hozzáértéssel és szakmai múlttal rendelkező ‒ nemcsak a tudományhoz kapcsolódó ‒ embereket. Kiugróan magas az érdeklődés a bölcsészettudományok szakirányon végzettek körében (35,7%), de még a természet- (16%), valamint a társadalomtudományok (14,3%) szakemberei is megelőzik a műszaki-mérnöki felsőfokú tanulmányokat folytatókat (5,4%). Sokan átképzéssel jöttek a szektorba, és figyelemre méltó az önképző módon tanult személyek száma is.

„Informatikában dolgozó nőként bátran állíthatom, hogy ez a fejlődési út lehetséges! ‒ mondta Magdalena Gawłowska-Bujok, a No Fluff Jobs ügyvezető igazgatója vállalat legújabb kutatása kapcsán. „Szeretnénk támogatni és népszerűsíteni az esélyegyenlőség és az egyenlő bérezés gondolatát, és minden olyan jelentkezőnek, aki habozik a technológiai pályára lépni, azt mondjuk: Hajrá! Várunk rátok!” – tette hozzá a szakember.

Mindkét forma lehetőséget ad a nők számára, hogy a munka, a gyermeknevelés és a családi teendők mellett újratervezzék időbeosztásukat, és eséllyel induljanak el az informatikusi, távközlési pályán.

Arra a kérdésre, hogy mi ösztönözhet az IT-ágazatban a munkavállalásra, a válaszadók egyértelműen a magas fizetést jelölték meg (69,7%). Éppen ilyen fontos szempont számukra a távmunka lehetősége (67,4%), illetve az, hogy az informatikai terület izgalmas lehetőségeket rejt (61,8%).

Érdekes megállapítása a felmérésnek, hogy mely korosztály optimistább a tekintetben, hogy könnyen megtalálja-e első munkahelyét az IT-szektorban. A 18‒24 éveseknél kedvezőbben látják a helyzetet a 25‒34 év közöttiek, a náluk idősebbek jóval kedvezőtlenebbül. Ettől a folyamattól azonban nem szabad megijedni – állapítja meg a felmérés –, mert az informatikai piac olyan gyorsan fejlődik, hogy mindenki számára elérhető, aki kész tanulni és fejlődni. Az előre lépési lehetőségeket vizsgálva az derül ki, hogy bár a pálya elején ez nehézségekbe ütközik, ám a legtöbb esetben ‒ az életkortól függetlenül ‒ az IT-ben dolgozó nők akkor is kaptak tavaly fizetésemelést, ha az nem járt előléptetéssel, azaz még ha az informatikában időbe telik is az előléptetés, fizetésük évről évre jobb lesz.

A teljes kutatás a No Fluff Jobs weboldaláról tölthető le.