Ötéves a HiperSuli, a Telenor digitális oktatási programja

A Telenor immár ötéves HiperSuli digitális oktatási programja mostantól minden pedagógus számára elérhető a szaktárca által hitelesített tanárképzés formájában. A képzésben részt vevők a HiperSuli eddigi összegyűlt pedagógiai tapasztalataira épülő módszertanokat sajátíthatják el, így a digitális eszközöket és az internet használatát napjaink valós igényeire építve építhetik be tanári munkájukba.

Kezdetben a HiperSuli üzemeltetője öt iskola eszköz- és mobilinternet-ellátottságára összpontosított, majd a pedagógusok digitális tudásának a fejlesztésére helyezte a hangsúlyt.  Mára országosan 20 intézmény több mint 5600 diákja és közel 300 pedagógusa vesz részt a programban. Összegezvén a tapasztalatokat a Telenor, hitelesítendő tanárképzési tervként ajánlotta az oktatást felügyelő minisztériumának. A „HiperSuli digitális módszertani képzés” programot nemrég az Oktatási Hivatal jóváhagyta, amivel megnyílt a lehetőség a hivatalos tanárképzések előtt is bármely pedagógus számára.

A „HiperSuli digitális módszertani képzés” 3×10, azaz harmincórás program, amit 3 napra elosztva tartanak a HiperSuli szakemberei. Az első képzés március 8., 22., 29., helyszíne pedig a budapesti (VIII., Nagy Templom utca 30.) Google Grund. A képzés további részletei és jelentkezés itt, tessék kattintani!