Borzalmas gyilkosság Győrött

Emberölés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a 30 éves győri férfival szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a férfi és a nő élettársi kapcsolata megromlott, ezért tavaly februárban a nő a tíz hónapos kisfiúkkal együtt elköltözött a férfitól egy Győrhöz közeli településre. Ott a férfi rendszeresen látogatta őket.

Egy ilyen látogatás alkalmával a bérlemény konyhájában a férfi – féltékenység miatt –számon kérte a sértettet, majd háromszor ököllel megütötte, amitől a nő a földre esett.

A földről felkelve a nő a szobába menekült, ahol kisfiúk is tartózkodott. Ott a férfi a kanapén két kézzel fojtogatni kezdte a nőt, majd egy késsel kilencszer arcon és nyakon szúrta. A földre eső, erősen vérző sértettet ezt követően a földön hagyta, majd a hangosan síró gyermekhez ment, őt felvette, csitítani próbálta, majd letette a földre és távozott.

A nő a súlyos sérülések következtében perceken belül meghalt. Holttestére – a nyakából kiálló késsel – és a testen sírva, vértől áztatott ruhában fekvő csecsemőre másnap reggel találtak rá.

A letartóztatott elkövetőre – a halmazati szabályokra tekintettel – 20 év szabadságvesztés is kiszabható – számolt be az elképesztő bűncselekményről dr. Takács Péter főügyész az Infovilágnak.