Bosch-suli Hatvanban – fél nap alatt a Föld körül

Színes világfaluban, a kulturális sokszínűség és az együttműködés játékaival ünnepelte a hatvani Szent István Általános Iskola az új tanév kezdetét. A helyi Robert Bosch Elektronika Kft. támogatásával már a hetedik Bosch-évfolyam kezdhette el a tanévet – 19 első osztályossal.

A hatvani Bosch-gyár az új osztályba több mint 3 millió forint értékben vásárolt bútorokat, asztalokat, székeket, szekrényeket tanulóknak, tanároknak, és az iskolai munkát segítő egyéb eszközöket, fali meg parafa-, továbbá interaktív táblát. A legújabb termet birtokba is vették a diákok, a Szent István Általános Iskola falai között ekként már 7 Bosch-osztályban összesen 167 gyermek tanul.

Az idei iskolai tematikus napon a globalizáció, a kulturális sokszínűség és az együttműködés fogalmait fordították le a szervezők a játék nyelvére. A gyerekek interaktív és különleges világjátékban fedezhették fel a földrészeket, miáltal fél nap alatt sikerült körbeutazniuk a Földet.

A hatvani Szent István Általános Iskolában a 2013–14. tanévben nyílt meg az első Bosch-osztály 21 diákkal. Az ott tanulókra reggel 6-tól 8 óráig és 16-tól 18 óráig tanárok ügyelne. Igény szerint német nyelv-, úszás-, lovaglás-, zenei és táncoktatásról gondoskodik a vállalat, és rendszeresen kirándulni is viszi a tanulókat.

Hatvan, generációs gondoskodás, lokális támogatás, sokszínűség, együttműködés