Busszal, buszból a tátrai sípályára

Bővül a menetrend szerinti busszal megközelíthető síterepek száma most kezdődő szezonban. A FlixBus jó néhány, napi összeköttetést kínált már eddig is a szlovákiai Donovalyba (régi magyar nevén: Dóval, az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra közötti hágón), a népszerű nyári-téli sportközpontba.

A hazánkban is jelen lévő, német gyökerű zöld busztársaság a téli menetrendjében elérhetővé tette a Magas-Tátra népszerű településeit, így újabb lankák közül válogathatnak azok, akik téli sportokhoz keresnek könnyen elérhető úti célt. 

Donovalyba hétvégente naponta három busz indul; a megállók a sípályák közvetlen közelében vannak. A menetidő Budapestről 3,5-4 óra, érkezés a reggeli, a déli és a késő délutáni órákban, miáltal akár egy napra is tervezhető sítúra.

A környéket jól ismerők szerint a Magas-Tátrában az Ótátrafüred és Tátralomnic közelében lévő pályák érhetők el a legkönnyebben közösségi közlekedéssel, a távolsági buszmegállótól gyalogosan is megközelíthetők a felvonók és a síkölcsönzők. Mindkét településre naponta két (egy-egy nappali és éjszakai) busz indul Budapest Népliget megállóból, a menetidő mintegy hat óra.

A FlixBus járműveinek csomagterében különleges poggyászként sífelszerelés is szállítható. Akinek nem a sípályák közvetlen közelsége a fontos, az további úti célok közül is válogathat a téli Tátrában, miután Poprád, Zár/Ždiar) és Rózsahegy/Ružomberok is megközelíthető zöld busszal.