Célegyenesben az idei kgfb-kampány – alkuszajánlatok

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) azt javasolja a váltani szándékozóknak, hogy mivel a december 1-jei határidő az idén vasárnapra esik, kgfb-szerződésük személyes vagy levélben történő felmondását legkésőbb november 29-ig juttassák el biztosítójukhoz.

A tapasztalatok szerint ugyanis sokan az utolsó percekre halasztják az év végi szerződésváltást. Csakhogy a felmondásnak a határidőre meg is kell érkeznie az érintett biztosítóhoz, tehát idejében kell írásban vagy személyesen intézkedni. Az elektronikus úton történő felmondásra még a hétvégén is lesz lehetőség, az erre vonatkozó határidőkről az adott felületeket üzemeltető alkuszok vagy biztosítók adnak tájékoztatást.

A független alkuszok úgy vélik, hogy az idei, év végi kampányban a szerződések felét három biztosító, a K&H, a Genertel és a Groupama köti. Az idén is tízből kilenc szerződésváltás már a független alkuszokon keresztül zajlik, ami annak is köszönhető, hogy ők kínálják a legösszetettebb ügyféltámogatást. Kalkulátoraik megbízhatóan hasonlítják össze a biztosítók árajánlatait, a számított díjra pedig árgaranciát is vállalnak.

A hitelességet garantálja az is, hogy az alkuszportálok működését és kalkulációs pontosságát az MNB szúrópróbaszerű vizsgálatokkal is ellenőrzi. Az alkuszok a kalkuláción túlmenően olyan szolgáltatásokat is nyújtanak, mint az előző szerződések felmondása, az együttkötési kedvezmények és ingyenes kiegészítők bemutatása, segítség az esetlegesen elakadó biztosítási adminisztráció előremozdításában, vagy éppen – megfelelő meghatalmazás birtokában – kárrendezési asszisztencia.