Centrope régió – határtalan honlapnyitó Bécsben

A www.mycentrope.com honlap négy nyelven – magyarul, németül, csehül és szlovákul – kínál szabadidős és kulturális programokat a Centrope régióban a városnézéstől a bevásárlókörúton át a koncertlátogatásig. A használók exkluzív turisztikai ajánlatokra fizethetnek be, egyéni útvonalat állíthatnak össze és hasznos információkat tudhatnak meg az itt élő emberekről és szokásaikról. 

A honlap célja, hogy a határnyitást és az útlevélellenőrzés megszűnését követően a mindennapokban is megélhetővé tegye az integrációt, és megkönnyítse a fejekben még létező határok lebontását. A kezdeményezésben részt vevő Wien Holding ügyvezetője, Peter Hanke szerint a közös szabadidős élmények segítik majd az egyesülést – síelés a Semmeringen, bevásárlókörút Pozsonyban, kikapcsolódás Morvaországban és fürdőzés a Fertő-tóban.

Rudi Schicker, bécsi városi tanácsnok az ünnepélyes honlapindító alkalmából elmondta: az a közös a magyarokban, a csehekben, a szlovákokban és az osztrákokban, hogy mindannyian Európa egyik gazdaságilag és kulturálisan leggazdagabb régiója, a Centrope lakói. Európa geopolitikai ékszerdobozának közepét Nyugat-Magyarország, Morvaország, Pozsony és környéke, valamint Kelet-Ausztria alkotja – összesen 15 milliós lakosságával. Az új honlap új távlatokat kínál a számukra.

A képen: Mojmir Jerábek, Bro; Pavol Freso, Pozsony; Kardos Krisztina, Tourinform Győr; Rudi Schicker városi tanácsnok, Bécs; Peter Hanke, Wien Holding; Reinhard Karl, Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien.

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.