COVID-19: fizet az Emirates légitársaság

A légitársaságok között a világon elsőként az Emirates teljes körűen fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos költségeit, ha utazásuk közben COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A szolgáltatás a foglalás után minden fedélzeti osztályon, bármely célállomásra történő utazás esetén automatikusan érvényes.

A dubaji légitársaság már számos biztonsági intézkedést vezetett be a világjárvány megfékezésére, az utazási kedv növelésére. Most pedig elsőként a légitársaságok közül újabb járványügyi biztonsági garanciát kínál utasainak. Az Emirates október 31-ig minden utasa számára – függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól – garantálja, hogy fedezi az egészségügyi költségeket 150 ezer euró (51 millió Ft) összeghatárig, valamint a karanténban keletkező költségeket napi 100 euró (34 ezer Ft) értékben, 14 napon keresztül, ha utazás közben COVID-19 fertőzés mutatható ki náluk. A szolgáltatáshoz nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az utazás első napjától számítva 31 napig érvényes. Miután az utas megkapja a pozitív diagnózist, az Emirates erre a célra létrehozott telefonvonalán kell jelentkeznie, hogy igénybe vegye a költségtérítést.

A szolgáltatás részletei, valamint a telefonszám itt.

Dubajban szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett újra megindult a nemzetközi légiforgalom július 7-én, az Egyesült Arab Emirátusok polgárai és lakosai mellett már turisták is látogathatják az arab nagyvárost. Az Emirates nemzetközi hálózatán belül már több mint 60 desztináció érhető el újra.

A hatályos biztonsági intézkedések, illetve az egyes járatokon elérhető szolgáltatások: www.emirates.com/yoursafety.