D&AD-ceruza a WWF Magyarországnak

Wood Pencil-díjat nyert a WWF Magyarország „We are all connected” című animációs filmje a reklámszakma egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi megmérettetésén, a londoni D&AD Awards fesztiválon. A sikernek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség egyaránt örülhet.

Ringeisen Dávid és Ruska László rendező a MOME és a Vertigo Digital segítségével készítette el animációs kisfilmjét, melynek hátterét és kellékeit egy íróasztal, és az asztalon lévő irodaszerek adják. Ebben a hétköznapi környezetben elevenedik meg egy varászlatos origami világ, melynek állat- és növényfajai a saját bőrükön tapasztalják meg a való világ égető problémáit: a környezetszennyezést, az erdőirtást, az éghajlatváltozást.

Az eredeti animációs kisfilmből a WWF Magyarország reklámügynöksége és stratégiai partnere, a White Rabbit készített kétperces reklámfilmet, illetve gondoskodott róla, hogy a reklám üzenetében releváns kontextusban jusson el a mozinézőkhöz. A „We are all connected” így jutott el országszerte 41 mozibaés százezrekhez több mint 784 vetítés alkalmával  a tavaly március 20-tól december 31-ig tartott kampányidőszakban.

Magyarországon eddig egyedül a Possible-nek sikerült ilyen komoly eredményt elérnie.

„Büszkék vagyunk rá, hogy két fiatal, tehetséges rendező munkája ilyen szép sikert ért el – nyilatkozta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. – Bízom benne, hogy ezzel a látványos, csodálatos animációs reklámmal még több emberhez jut el a természetvédelem és a fenntartható fejlődés gondolata.”