Diák-laptop az Acertől: TravelMate Spin B3

Bővíti TravelMate noteszgép-kínálatát a tajvani számítógépgyártó: megjelentek az oktatási célra tervezett, átalakítható TravelMate Spin B3 és TravelMate B3 Acer-modellek.

Az Acer 11,6 hüvelyk képátlójú eszközeinek lelke és agya a legújabb Intel Pentium és Intel Celeron-processzor, emellett a laptopok eleget tesznek a MIL-STD 801G katonai szabvány, miáltal elég erősek, stabilak ahhoz, hogy „túléljék”, ha leejtik, megütik őket. A külső nyomásnak jól ellenálló burkolat, az ütésálló gumis sarkak mind-mind növelik a készülékek ellenálló képességét. A diákoknak tervezett-gyártott Travel Mate-gépek akkumulátora akár 12 órai folyamatos használatra is alkalmas
egyetlen feltöltéssel.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott leírás szerint a TravelMate Spin B3 sokoldalú eszköz. Hagyományos módban a használók egyszerűen írhatják meg dolgozatukat, videót nézhetnek és olvashatnak. Helytakarékosan dolgozhatnak az asztalon sátormódban, valamint táblaszámítógép-módban kézben tartva egyszerű munkákat végezhetnek.

A laptophoz kínált kamera által a hallgatók/diákok fényképeket, videókat készíthetnek táblagép-módban. A TravelMate B3 Spin az érintőceruza használatát is fölkínálja.

A két számítógéptípus hasznos kiegészítő funkció között említendő a burkolatán jól látható akkutöltés-jelző, amely idejében figyelmeztet, ha kimerülőben van az áramforrás.

A TravelMate Spin B3 és TravelMate B3 egyéb műszaki jellemzői: Ethernet, két USB 3.2 Gen 1 aljzat, HDMI-aljzat, teljes funkciós USB Type-C aljzat (töltés funkcióval, 5 GB/mp adatátvitellel, külsőkijelző-csatlakoztatási lehetőséggel).