DIGI-állásfoglalás a frekvencia-tender okán

Nyilvánossá tették a minap a 900 MHz-es és az 1500 MHz-es mobil frekvencia-árverés eljárásának tervezetét, ami – a szabályozások következtében – megnehezíti a DIGI indulását az aukción. (Nyitó kép: krone.at)

A távközlési és internet-szolgáltató társaság a múlt 12 évben benyújtott és „többnyire nem fair módon elutasított frekvencia-pályázatainak tapasztalatai alapján elmondható, hogy a jelenlegi szabályozás olyan kritériumokat állított fel, amelyek a DIGI újbóli elutasításával járhatnak” – áll a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A DIGI 1998 óta, a magyarországi vezetékes hálózatának kiépítésétől kezdve, még kedvezőtlen piaci körülmények között is mindig kiemelt figyelmet fordított hálózata és szolgáltatásai fejlesztésére. A vállalat célja, amely szerint a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásra törekszik, hozzájárult Magyarország 10., előkelő helyéhez a világ szélessávú internet-rangsorában. Ezen túlmenően a hazai vezetékes televízió-, internet- és telefon-szolgáltatások piacán a versenyképes árak a DIGI piaci jelenlétének is köszönhetők. 

A DIGI célja, hogy előfizetőinek zavartalan, minőségi szoláltatásokat nyújtson, ezáltal segítsen jó minőségű életkörülményeket teremteni ügyfelei számára. A DIGI-csoport Romániában és Spanyolországban a konvergens mobil és vezetékes elektronikus távközlési szolgáltatások területén szerzett tapasztalatai, csakúgy, mint az olaszországi mobil virtuális hálózattal kapcsolatos tudása segítette a társaságok az új szolgáltatások magyarországi bevezetésében. A DIGI ezért is kezdhette meg Magyarországon – korlátozott számú frekvencián – tavaly a saját mobilszolgáltatását. 

Előfizetőinek érdekeit szem előtt tartva, a vállalat továbbra is a hálózatfejlesztésre és mobilszolgáltatása lefedettségének növelésére koncentrál – írja a társaság az Infovilágnak eljuttatott közleményében –, azonban az nagyban függ az elérhető mobilfrekvenciáktól. Sajnálatos módon, a DIGI kizárása a tenderből azt jelentené, hogy a cég csak korlátozott számú előfizetőhöz tudná eljuttatni szolgáltatásait. 

Úgy véljük, a mobil frekvenciaárverés-kiírásnak összességében semlegesnek, fairnek és az európai joggal és gyakorlattal összhangban állónak kellene lenne, ily módon széles versenylehetőséget teremtve az ügyfelek érdekében.” 

Ügyfeleinek bizalmát élvezve, a DIGI minden lehetséges eszközzel arra törekszik, hogy lehetősége nyíljék frekvenciák elnyerésére, ezáltal megtartva a korlátlan kapcsolattartásra tett ígéretét – zárul a távközlési társaság szerkesztőségünknek eljuttatott közleménye.