Divattervező és sztárfotós is segíti a hazai természetvédelmet

A természet megóvása, bolygónk védelme ma már olyan alapvetésnek számít, ami mellett az ismert személyiségek, az emberiség jövőjéért felelősséget érzők itthon és külföldön egyre gyakrabban kiállnak. Ki civil szervezetet támogat, ki a követői körében hívja fel rá a figyelmet, ki pedig a saját életében és a munkája közben ügyel a fenntarthatóságra.

Herczeg Zoltán divattervező és a Capa-nagydíjas Szombat Éva fotós sem tett másként – mindketten a saját szakmájukon, hivatásukon belül járultak hozzá ehhez a mindannyiunk számára fontos ügyhöz, támogatva a WWF Magyarország (azaz Természetvédelmi Világalap, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete) tevékenységét, meg azt, hogy általuk másokat is mozgósítsanak e nemes célért.

A természetvédelem és a fenntarthatóság már rég nem elvont, nehezen érthető fogalom: ma már mindenhol arra hívják fel a figyelmünket, hogy magánemberként is mennyit tehetünk bolygónk megóvásáért, és milyen fontos, hogy ki-ki a maga módján támogassa természeti kincseink védelmét.

A természetvédelmi civil szervezetek pedig mindent megtesznek azért, hogy ellássák a legsürgetőbb szakmai feladatokat: a WWF Magyarország már több mint 30 éve dolgozik a hazai folyókért és vizesélőhelyekért, a természetes erdőkért, a nagyragadozók megóvásáért és a klímavédelemért. Csakhogy ezeknek a szervezeteknek minden eddiginél nagyobb szükségük van az egész társadalom támogatására, mert csak ekként, széles összefogással tudják fenntartani, sikerre vinni a tevékenységüket.

E nemes ügyhöz csatlakozott Herczeg Zoltán és Szombat Éva: két kezdeményezésben vállalt munkájukkal járultak hozzá a hazai természetvédelemhez.

A WWF Magyarország a koronavírus-járvány kezdetekor leállította az utcai adománygyűjtést, most viszont lelkes adománygyűjtőkkel indította újra ezt a tevékenységét. Az új arculat fő elemei a FUNdraiser csapat által viselt pólók és dzsekik, amiket Herczeg Zoltán tervezett az ikonikus pandalogó fekete-fehér színeivel játszva, fiatalos, mégis a WWF-re jellemző stílusban. Az OEKO-TEX Standard 100 minősítésű, környezetbarát anyagból készült ruhadarabokat viselő utcai adománygyűjtőkkel egyre több helyütt lehet találkozni Budapest csomópontjain.

„Azért álltam a WWF mellé, mert szent meggyőződésem, hogy az egészséges, tiszta ember csak az egészséges, tiszta Földön lehet harmonikus és boldog, tehát teljes. Napjainkra ennek megóvása lett a legégetőbb kihívása a történelemnek, korunk emberiségének. Olyannyira támogatok minden egyes ezzel kapcsolatos erőfeszítést, hogy várhatóan egész további életemet és munkásságomat, hivatásomat is ennek a szent célnak a szolgálatába állítom” – mondta Herczeg Zoltán az együttműködésről.

Szombat Éva pedig a WWF-tagság program izgalmas és színes kampányát fotózta a civil szervezet számára, melynek mottója: „A természet pótolhatatlan”. A képeken papírállatok jelennek meg egy erdő képe előtt, ami színes, mozgalmas és trendi, de látszik, hogy nem az „igazi” természet. A fotókon azokat a szintén környezetbarát, ám színes pandás pólókat viselik büszkén a WWF önkéntesei, amelyeket a WWF-tagként újonnan belépő rendszeres havi támogatók kapnak. A kis összegű, rendszeres adományozás egy civil szervezet életében a működés egyik legfontosabb és nélkülözhetetlen forrása, ezt szeretné meghálálni a WWF Magyarország az új támogatóknak, és e mögé állt be a jeles fotós is.

„Egyre nagyobb kihívás megszólítani az embereket, ugyanakkor az elkötelezett adományozók támogatása elengedhetetlen hazai természeti kincseink megóvásához. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen neves művészek is a jó ügy mellé álltak. Segítségükkel még több emberhez eljut ez a fontos üzenet, hiszen a jövőnkért folytatott munka csak együtt lehetséges” – mondta Tar Emese, a WWF egyéni adománygyűjtési felelőse.

Bővebben a WWF-tagságról itt, tessék kattintani!