Duna Gyöngye: újlipótvárosi bokrétaünnep

A főváros pesti oldalának legnépszerűbb részén, a XIII. kerületi Újlipótvárosban elkészült az utolsó beépíthető telken megvalósuló nagyberuházásnak a szerkezete. A közvetlenül a Duna-part mellett épülő Duna Pearl (Duna Gyöngye) építkezés elérte a legmagasabb pontját, ebből az alkalomból tartották meg ma kora délelőtt a hagyományos bokréta-ünnepséget. 

Sokáig nem lesz megvásárolható, újonnan épített lakás ebben a népszerű lakóövezetben – jósolta Szabó Bálint, a beruházó cég vezetője –, azután, hogy a Duna Pearl beruházás megvalósul az utolsó, még beépíthető telken. A beruházást finanszírozó befektetők egy online árverésen jutottak hozzá. A beruházás részeként 193 lakás, egy nálunk újonnan megjelent nemzetközi luxus szállodalánc 103 szobás első hotelje, továbbá kávézók, üzlethelyiségek, éttermek létesülnek itt 2022 végéig. A 2019-ben kezdődött értékesítés eredménye: a 3+1, 2+1 és 1+1 típusú lakások harmada már elkelt. A teljes beruházás összértéke kereken 70 millió euró, azaz mai áron számítva: 24 907 millió forint. Hatalmas pénz!

Budai részlet Újlipótváros „tetejéről”.

Az EU építkezési szabályzatának megfelelően az épületegyüttes 20 százaléknyi megújuló energiát használ majd, ideértve a legkorszerűbb eljárásnak számító, a levegőből meleg vizet előállító szivattyúrendszert, valamint a födémszerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. Az építkezéshez figyelmet keltő arányban használnak fel természetes követ és fát. A beköltözők teljesen gépesített, beépített – az első pillanattól lakható –luxusotthonokat vehetnek át.

Az Újlipótváros különleges kis szigete a fővárosnak, egyszerre polgári, történelmi és kisvárosias atmoszférájú negyed, összetartó, egymást szinte névről ismerő lakóközösséggel. Emiatt is fontos, hogy a megvalósuló beruházás jól illeszkedjék a kerület szövetébe – mondta el tudósítónknak Szabó Bálint. A cégvezető hozzátette: a Duna Pearl sokkal többet ad a városrésznek, mint amit a lebontott és elkerített egykori bankszékház adott.

Ez alkalommal megújítják a környező közterületi burkolatokat, felújítják a járdákat, a Pozsonyi út felőli részen új parkrészeket alakítanak ki, közösségi tereket kínálnak a városrész lakóinak.