Egy év alatt 11 százalékkal nőtt a fizikai átlagórabér – és az infláció?

A harmadik negyedévben 1579 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában tapasztalt 1429 forinthoz képest. A felsőbb bérkategóriákban is hasonló mértékben változtak a bérek: a Moore Hungary jó hatvan, főleg nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2021 harmadik negyedévéhez képest 10 százalékos bérnövekedést tapasztalt.

A régiók szerinti statisztikák azt mutatják, hogy valamelyest csökkentek az eltérések az egyes térségek fizikai átlagórabérei között: többségükben 1400–1600 forint közötti a mutatószám. Közép-Magyarország és a főváros ugyanakkor kimagaslik a hazai mezőnyből: ott az órabérek átlaga meghaladta a 2000 forintot.

Fordulóponthoz ért a hazai munkaerőpiac: évek óta nem volt példa arra, hogy a béremelések mértéke elmaradjon az infláció mögött. Márpedig a statisztikai hivatal szerint szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan több mint 20 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőttit, vagyis a fizikai munkabérek reálértéke jelenleg 9 százalékkal kisebb, mint 12 hónappal ezelőtt volt – mondta el tudósítónknak Hamrák Viktor, a Trenkwalder szolgáltatási igazgatója. – Az eltérésnek ez a mértéke várhatóan nem lesz tartós, a munkáltatók többsége ugyanis hagyományosan az év elején emeli a béreket, és a minimálbér jövő évi emelkedése is felfelé fogja mozdítani az átlagórabéreket. Ugyanakkor egyre több munkaerőpiaci elemző azzal számol, hogy jövőre a versenyszférában a reálbérek 3-4 százalékos csökkenésére kell számítani.

A Moore Hungary ezzel egy időben több mint 60 nemzetközi cég hazai leányvállalatánál dolgozó 500 középvezetőnek a béradatait vizsgálta meg. Az 700 ezer és 1 millió forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgozó alkalmazottak esetében a béremelkedés mértéke 2022 harmadik negyedévében átlagosan 10 százalék volt az előző év hasonló időszakához mérten.

Hajnal Péter, a Moore Hungary ügyvezetője szerint a középvezetők esetében sem tudják a cégek teljesen kompenzálni az inflációt a béremeléssel. Az energia- és egyéb működési költségek brutális emelkedése miatt sok cégnél jelenleg a folyamatos működés fenntartása a fő cél.

Valamivel jobb helyzetben vannak a nemzetközi piacokon működő cégek, amiknek központjai – euróra átszámolva – kevésbé érzik majd meg a várható béremelkedést. A recessziós hangulatban ugyanakkor a munkavállalók körében kezd felértékelődni a stabil, biztos munkahely lehetősége, így reálbér-csökkenés esetében sem várható a fluktuáció növekedése a következő időszakban.