Egy hét múlva újra kinyit a bécsi Hundertwasser Múzeum

Jó fél évig tartott felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az ikonikus épületet az eddiginél környezet- és látogatóbarátibbá alakították és felfrissítették az állandó tárlatot is. A megnyitó programjaira a belépés ingyenes. (A nyitó képhez: márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien © Wien Holding / Paul Bauer)

Négynapos, ingyenes programsorozattal ünnepli újra megnyitását február 29. és március 3. között a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az 1991-ben, az egykori Thonet Bútorgyárban kialakított kiállítóhely még tavaly júniusban zárt be, mivel az épület műszaki berendezései elérték teljesítőképességük határát.

A csupán néhány hónapig tartott felújítással korszerűsítették a szellőző- és fűtőrendszert, és hidrotermikus energiára álltak át. Ezzel a lépéssel az eddiginek a negyedére csökkentették az energia-felhasználást. Kibővítették az előcsarnokot, akadálytalanná tették a bejáratot és harminc év után átrendezték az állandó kiállítást. Az új tárlat középpontjában Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti vízói állnak.

A négynapos nyitóünnep február 29-én, 18,30-kor ingyenes tárlatvezetéssel kezdődik, majd a szintén megújult múzeumi kávézóban, zenés programmal folytatódik. Március 2-án és 3-án a családoké a főszerep: ingyenes foglalkozásokon lehet méhecskehotelt készíteni és zoknit kötni, és a hagyományos tárlatvezetés mellett jelnyelven is lesz tárlatvezetés. A közönségtalálkozón pedig szó lesz többek között a fenntartható dizájnról, a komposztvécéről, a növényi víztisztításról és a víz körforgásáról.

A részletes program itt tanulmányozható, tessék kattintani!