Papagáj- vagy polgárkedvelő dr. Dézsi?

Azt írja az általam is rendszeresen olvasott 444.hu hírportál, hogy Dézsi Csaba András a Fidesz polgármesterjelöltje Győrben. Ifjú kolléganőm, Mészáros Juli megjegyzi: „Ebben nincs semmi meglepetés, a papagájkedvelő Dézsi Csaba András 2020 óta vezeti a várost. Mindenesetre most már hivatalos is, hogy ő lesz a Fidesz polgármesterjelöltje…”

De szívesen olvasnám egyszer dr. Dézsiről a „papagájkedvelő” jelző helyett, hogy az őt (talán majd) megválasztó/és nem megválasztó győri polgároknak (és nem csupán a papagájoknak kedvelője) szolgálója és képviselője, hogy példásan együttműködik az ellenzékkel a városi rangot jó 750 esztendővel ezelőtt megszerzett Győr további fölvirágoztatásáért, úgy, mint nagyszerű és örök tiszteletet érdemlő elődje, Zechmeister Károly, a 19./20, század fordulójának jeles személyisége, a szülővárosa máig legnagyszerűbb, 1852–1910 között élt vezetője…

…aki nem arra pocsékolta energiáját, hogy perlekedjen a városi közgyűlésben és leteremtse azokat, akikkel össze kellene fognia – beleértve a sajtó valamennyi (!) munkatársát is.