El a kezekkel a Papámtól! – gyermekfilm mindenkinek

Az „El a kezekkel a Papámtól!” Youtube-csatornáján mától, a mozikban holnaptól megtekinthető a minden generáció számára felhőtlen szórakozást ígérő családi film előzetese. A Megafilm által gyártott, Dobó Kata rendezésében pazar szereplő- és közreműködői gárdával tavaly ősszel forgatott filmet december 2-tól vetítik a mozik.

A különleges hangulatú filmben jól ismert kedvencekkel és újonnan felfedezett tehetségekkel egyaránt találkozhatunk, először láthatjuk mozivásznon Csobot Adélt, aki meggyőző alakítása mellett énekhangjával is elbűvöli a nézőket.

A történetet Lakner Artúr Édes mostoha című regénye ihlette: Dorka eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. András egy napon bejelenti: megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, nemzetközi produkciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel készült film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. Az art department látványtervezője Valcz Gábor, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte.

A főbb szerepekben a 11 esztendős Marczinka Bori és Csobot Adél mellett Bokor Barnát, Pálmai Annát, Gubás Gabit, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort, Elek Ferencet, Járai Mátét, Pindroch Csabát és Borovics Tamást láthatjuk.

A film előzetese itt tekinthető meg.