Elmarad a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kormánydöntés értelmében – a világméretű egészségügyi veszélyhelyzet miatt – elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál, térségünk egyik kiemelkedően rangos összművészeti eseménysorozata.

Káel Csaba, a fesztivál főszervezője, a Müpa vezérigazgatója közleményében olvasható, hogy a nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. A nem mindennapi járványban senki egészségét sem szabad kockáztatni, ezért az egyetlen felelős döntés most az, ha a fesztivál több mint 100 programja az idén áprilisban nem valósul meg.

A fesztivál 17 napját évekig tartó, hatalmas előkészítő, adminisztratív és alkotói munka előzi meg: a területen dolgozó művészek, szakemberek és a színfalak mögött tevékenykedők elhivatott, fáradhatatlan munkája nélkül a fesztivál fantasztikus, négy évtizednyi története sem létezhetne.

Káel írja a sajtóközleményében: „Hisszük, hogy a rendkívüli helyzet elmúltával, a világjárvány legyőzését követően a közös, személyes élmények, a művészet, a közös történeteinket, tragédiáinkat és sikereinket elmesélő alkotások jelentősége még inkább felértékelődik szerte a világon, addig pedig az a feladatunk, hogy mindenekfelett vigyázzunk egymásra, támogassuk egymást, előkészítve a várva várt újrakezdést-visszatérést!”

A fesztivál eseményeire megvásárolt jegyek visszaváltásáról rövidesen itt tájékoztatják az érdekelteket.