Elsőként Magyarországon sugároz helyi műsort az Euronews

Európa legnézettebb hírcsatornája a Mastercarddal együttműködésben a pénzügyi tudatosságot helyezi előtérbe a Business Class című, hetente jelentkező gazdasági és életmód-magazinnal. Az először most csütörtökön, október 22-én látható üzleti talkshow házigazdája a Millásreggeliből ismert Mihálovits András lesz. (A nyitó képen: Bakos Piroska, a MOL kommunikációs igazgatója és Mihálovits András; kép: Euronews)

Egy kísérleti idény után első, teljes évadával kezdődik csütörtökön 19 óra 10 perckor a magyar Euronewson a Business Class. A műsor a Mastercarddal együttműködve a pénzügyi tudatosságot kívánja segíteni, külön figyelmet fordítva az online tranzakciók biztonságára. A legfontosabb kereskedelmi irányzatokon kívül a gasztronómia, a divat, a sport, az irodalom, a mozi, a popzene legújabb híreit és gazdasági vonatkozásaikat is elemezi.

Oldott hangnemben szól mindarról, ami a döntéshozókat foglalkoztatja a gazdasági hírektől a sportig. Dilemmák, amelyek a jövőnket leginkább befolyásolják: energia, robotika, mesterséges intelligencia, algoritmus és etika. Gasztronómia és a vendéglátópar jövedelmezősége; a legújabb tech- és autó-trendek és gazdasági és kulturális hatásaik. A legizgalmasabb és a legvitatottabb könyvek Pikettytől Harariig; a legjobb borok Villánytól Bordeaux-ig.

A műsor az ismétlésekkel együtt minden napszakban megjelenik, és elérhető lesz az Euronews összes online felületén is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Euronews 12 kiadása, kilencnyelvű tv-csatornája közül elsőként kísérletezhetünk egy olyan helyi tartalommal, ami csak a magyar nyelvű nézőknek szól – jelentette ki Kert Attila,az Euronews magyar adásának igazgatója. Hozzátette: „A Mastercard támogatása lehetővé tette számunkra, hogy az itthon megszokottól eltérő hangvételű, a gazdaságot európai nézőpontból tárgyaló műsort készítsünk, bulvár és belpolitika nélkül, a trendekre és a jövőre koncentrálva”.

A Business Class heti gazdasági és életmódmagazin a csütörtök esti (19 óra 10-től) sugárzását péntek délelőtt, vasárnap délután és hétfő reggel megismétli az Euronews.