Erdőt telepít Ibériában a Scania

A Scania Ibérica 2013 óta Spanyolországban és Portugáliában eladott 0jármű után elültet egy fát. A Bosque Scania/Scania Erdő – a spanyol főváros közelében fekvő Rivas Vaciamadrid városában már több mint húszezer fenyőből, tölgyből, ciprusból és mandulafából áll. (A nyitó kép forrása: sobrecamiones.com)

„A Scania célja, hogy élen járjon a fenntartható közlekedésre való átállásban. A Scania Bosque kezdeményezés ezt az elkötelezettséget testesíti meg…” – mondta Daniel González Torres, a Scania Ibérica marketing- és kommunikációs vezetője.

Minden ügyfél kap egy tanúsítványt, amely igazolja hozzájárulásukat a spanyolul Un Scania, un árbol, portugálul pedig Um Scania, uma árvore kezdeményezéshez. Ez tartalmazza a megfelelő tájékoztatást is a szén-dioxid megkötéséről; amelynek során a szén-dioxidot magukhoz veszik a fák és más növények, hogy szénként eltárolják, ezáltal segítenek csökkenteni a szén-dioxid mennyiségét a légkörben. Mostanáig több mint 23 ezer tonna szén-dioxidot sikerült megkötni a faültetési kezdeményezés részeként.

A Bosque Scaniát jól láthatóan kitáblázták az A3-as autópálya mellett, az Un Scania, un árbol logót pedig minden kommunikációs anyagban feltüntetik. Az érdeklődés további növelése végett a Scania Ibérica vállalat Bosque-nagyköveteket nevezett ki, akik között a híres spanyol író és szónok, Álex Rovira is megtalálható. Ezt a kezdeményezést 2023-ig kiterjesztették, amikor a Bosque Scania közel 45 ezer fából áll majd.