Gyógyító meglepetés a bécsi kórházban ápolt gyerekeknek

(Szerző: Josef Kleinrath/Kurier; képek: Hans Punz/APA) Szuperhősöknek öltözött rendőrök lepték meg a kis betegeket a bécs-donaustadti kórház gyermekosztályán, ahol ez a délután különleges örömöt szerzett a kis ápoltaknak.

A WEGA munkatársai egyenruhájukat jelmezre cserélték, és a többi között Batman, Pókember, Flash és Aquaman bőrébe bújva ereszkedtek le a klinika tetejéről. (A Bécsi Katasztrófavédelmi Műveleti Csoport (Wiener Einsatzgruppe Alarmabteilung, WEGA) különleges egység nagyrészt Bécs biztonságáért felelős. A WEGA csak az osztrák fővárosban működik.)

Először a rendőrségi helikopter Superman és Thor társaságában repült át a gyermekosztály felett. Azután, hogy minden tekintet felfelé fordult, a Bécsi Állami Bűnügyi Hivatal egyik rendőrnője (Wonder Woman-jelmezben) és a négy rendőr leereszkedett a tetőről a gyerekek ablakaihoz. A bécsi rendőrzenekar zenei kíséretével a jelmezesek addig lógtak a külső falon, amíg minden beteg gyermeknek mielőbbi gyógyulást kívántak. Ezt követően a betegszobákban személyes emlékképeket és a gyermekrendőrség ajándékait adták át nekik.

„Kis betegeinknek különösen nagy örömet szerez az ilyen egyedülálló vállalkozás, amikor a szuperhősök és a szuperhősnő ellátogatnak a donaustadti klinikánkra – jelentette ki Herbert Kurz, a gyermek- és ifjúsággyógyászati osztály vezetője, valamint Thomas Benkő, a gyermek- és ifjúságsebészeti osztály vezetője és Andrea Lehensteiner, a donaustadti klinika ápolási igazgatója.

„Az ilyen bevetés már hagyomány a bécsi rendőrségnél, mindenekelőtt a WEGA-kollégák tartják becsületbeli ügyüknek” – mondta parancsnokuk, Ernst Albrecht.

Európa-szerte körözött magyart tartóztatott le a bécsi rendőrség

(Szerző: Josef Kleinrath/Kurier) A Tartományi Bűnügyi Hivatal nyomozói újabb sikert könyvelhettek el a nyomozásuk alapján.

Bécs 14. kerületében, Penzingben letartóztattak egy 41 éves magyar állampolgárt. A férfi hamis tanúzás gyanújával, európai elfogatóparancs alapján nemzetközi körözés alatt állt. A nyomozók akkor kapták el, amikor a férfi ismét a bécsi lakásában tartózkodott.

A magyar ellenállás nélkül hagyta magát letartóztatni. A rendőrségi szóvivő szerint a férfinak egy év tíz hónapos börtönbüntetést kell letöltenie Magyarországon.