Forródrót bécsi pedagógusoknak

Mostantól telefonos segélyszolgálat áll a bécsi pedagógusok rendelkezésére, ha úgy érzik, egyedül nem tudnak megbirkózni egy-egy iskolai helyzettel. A tanárok gyorsan, kapnak kollegiális, szakmai tanácsot, hogy miként oldhatják fel a konfliktust osztályukban, iskolájukban. (A képen: Ezt a számot hívhatják a bécsi tanárok, ha probléma van az osztályban © PID / Martin Votava)

Mivel az osztrák főváros nem akarja magukra hagyni a bécsi pedagógusokat az egyre növekvő szociális kihívásokkal szemben, telefonos segélyszolgálatot szervezett a számukra. A 00 43 1 50 55 000 számon a tanárok gyorsan, a hivatalos út végigjárása nélkül kapnak ötleteket, tanácsokat arra, hogy például miként kezeljék a diákok közti konfliktusokat, szükség van-e azonnali beavatkozásra, illetve milyen szervezetek, intézmények támogatását vehetik igénybe a probléma megoldása céljából.

A segélyvonalon keresztül az iskolák egy szociális munkásokból, pszichológusokból valamint a bécsi városháza család- és ifjúságvédelmi osztályának szakértőiből álló csapat helyszíni segítségét is kérhetik, hogy a szociális problémákkal küszködő családok azonnal támogatást kapjanak, és ne terjesszék ki a konfliktusaikat az iskolára is.