Gitárgyártól kapnak életműdíjat a Szörényi fivérek

Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs a magyar beat-éra talán legismertebb alakjai. Az Illés-együttes munkássága a Szörényi testvérpár és Bródy János szerzeményeivel honosította meg az akkor nyugati lázadónak minősített beat-zenét hazánkban és írta be magát a magyar rocktörténelembe.

Szörényi Levente és Szabolcs a többi közt Höfner gyártmányú gitárokon is zenélt, amiről számos hang- és képfelvétel maradt fenn, például a nagymúltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés-dal, a Ne gondold! videoklipje.

Az 1887-ben alapított, világhírű, németországi székhelyű Höfner gitárgyár hangszerein nem csak a magyar testvérpáros játszott. A Beatles legendás basszusgitárosa és a 20. század egyik legismertebb és legsikeresebb zenésze, Paul McCartney is Höfner gitárokon játszott a Beatles koncertjein és stúdiófelvételein is, és tette a legendás hegedűalakú basszusgitárt a beat-korszak jelképévé, amit mára már egyszerűen Beatles Bass-nek hívnak világszerte.

A Höfner gitárgyár vezetői jelen lesznek hazánk legnagyobb Beatles-eseményén az Országos Beatles találkozón, hogy átnyújtsák a kiválasztottaknak az életműdíjat.

A találkozót augusztus 11-én, vasárnap izgalmas koncertekkel és programokkal vár minden Beatles-rajongót a budapesti Kobuci Kertbe egy egész délutánon és estén átívelő Beatles ünnepre, ahol minden csak a Beatles körül forog majd. A családbarát eseményen az ifjú Beatles-rajongókra is gondoltak a szervezők, hiszen 18 évesnél fiatalabbak ingyen léphetnek be a rendezvényre.