Guruló rendelő: rossz a gyerekek fogazata

Negyedszázad óta járja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza az országot. Utasai az idén a járvány miatt csak szeptemberben tudtak fogorvosi szűréseket végezni és fogápolási és szájhigiénés tanácsadást tartani.

A fogászati busz 4 helyszínen – Balatonfenyvesen, Magyarmecskén, Királyegyházán és Fóton – járt, és az orvosok kereken 550 gyerek fogait vizsgálták meg. A szűrésen hátrányos helyzetű, sérült gyerekek vettek részt, akik szájhigiénés tanácsot is kaptak a fogaik és fogínyük egészségének megőrzésére.

A buszban dolgozó önkéntes fogorvosoknak, sajnos, az idén is rosszak voltak a tapasztalataik. A szűrésen megjelent gyerekeknek átlagosan több mint a felének volt szuvas foga; volt, ahol még ennél is rosszabb az arány. A Colgate-Palmolive Magyarország az idén is fogkrémet és fogkefét ajándékozott a gyerekeknek. Sok településen még ma is alapvető az ilyen jellegű ajándék.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában jó negyedszázada kiemelkedő a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása, melynek egyik része az évente megtartott szájhigiénés, szűrő- és oktatóprogram.

A mozgó fogászati rendelő támogatása mellett a bank műtétek, gyógykezelések és fejlesztések finanszírozásával is segíti a szolgálat munkáját.