Gyenesdiás folyamatos fejlesztésekkel készül a nyárra

A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában szorgosan telnek a téli hónapok. A település vezetése, a helyi vállalkozók, szálláshely-szolgáltatók – kihasználva az adódó lehetőségeket – látványos fejlesztésekbe kezdtek – tájékoztatta lapunkat a község turisztikai illetékese.

Hamarosan új attrakció nyitja meg kapuit: az egykori Talabér–Bujtor–Osvald-féle vízimalom megújul, környezete megszépül. Pékmúzeum, herbárium, fűszerkert, tanösvény is várja rövidesen az ide látogatókat az önkormányzati fejlesztésnek köszönhetően, mely több sikeres pályázatnak köszönhetően valósul meg.

A szálláshelyeket – elsősorban a Kisfaludy-pályázatnak köszönhetően, jó néhányan önerős beruházásként is – fejlesztik, csinosítják szobáikat, apartmanjaikat, kertjeiket, hogy minél komfortosabb, szebb környezetben fogadhassák vendégeiket. A szállásadók bíznak a mielőbbi nyitásban, és nagyon várják már, hogy vendégeik birtokba vegyék a megújult szobákat, apartmanokat.

A helyi vendéglátó-ipari vállalkozók is alig várják már, hogy újra benépesüljenek az éttermek. Az idén új vendéglátós kalauzzal  készülnek, hogy segítsék a látogatókat a tájékozódásban.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület különleges élményeket kínáló, tavaly elindított kalandjátéka, a GyenEScape újabb verziója készül, ezúttal a kisebb gyermekeket, illetve a gyermekes családokat csábítják.

A családi gyalogtúrákat térkép és foglalkoztató füzet segíti, és a garantált programok köre is bővül.

Ami a strandokat illeti, a Diási Játékstrandon megújul a beléptető rendszer, újabb értékmegőrzőket telepítenek, és új jegykiadó automata is segíti majd a minél gyorsabb bejutást. A Lidón az eddiginél több pad és árnyékoló áll majd a vendégek rendelkezésre.

A Nagymező erdei kirándulóközpontban a Bakonyerdő Zrt. erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, tájékoztató táblákat, erdei tornaszereket, játszóeszközöket helyez ki, cserél vagy újít fel. Folyamatban van a Festetics-kilátó felújítása, valamint a Festetics-turistaút kialakítása a Keszthelyi-hegységben. A Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont környezetében is ígérnek újdonságokat.

A Ligetplex Cinema, a Balaton régió legmodernebb mozija is készül az újra nyitásra, az idén már két teremben várják a nézőket.