Gyerekek és szülők meggyilkolásával fenyegetőzött – letartóztatások Győrött

Négy férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a húsvéti ünnepek előtt a Győri Járási Ügyészség indítványára. Egy moldáv állampolgárt embercsempészés miatt, egy magyar férfit azért, mert mintegy hat kiló kábítószert hozott Magyarországra, egy hajléktalant, aki szabadulása másnapján már lopott, és egy 20 éves férfit, akinek a letartóztatását pszichiátriai megfigyelés mellett rendelte végrehajtani.

Az embercsempészés bűntettével meggyanúsított kilenc személyt, öt férfit, egy nőt és három gyermeket szállított személyautóval a szerb határtól Ausztria felé, amikor az M1-es autópályán megállították őket. A szír állampolgárok fejenként 4500 €-t fizettek volna Ausztriába érve.

A kábítószer-birtoklás bűntette miatt őrizetbe vett férfi volt már büntetve kábítószeres bűncselekmény miatt.

A hajléktalan magyart felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt hat év két hónap fegyházbüntetésre ítélték; a büntetésből az idén januárban szabadult, ám másnap már ellopott egy lakattal lezárt kerékpárt, majd még két kerékpárt és egy mobiltelefont is.

A hat rendbeli zaklatás vétségével és egy rendbeli, személyes adattal visszaélés vétségével meggyanúsított férfi megismerkedett két gyermekkorú fiúval, akiket érzelmi alapon zaklatott és leszúrással, megveretéssel fenyegetett meg. Egyikük ellen heti, máskor naponta tett feljelentéseket, majd bűnügyi előéleti adatait Győrött több helyen, közte egy bevásárlóközpontban is kiragasztotta. Ugyancsak megöléssel fenyegette mindkét fiú édesanyját is, amiért tiltják tőle a gyermekeiket. Hasonló céllal zaklatta az egyik fiú nővérét és annak férjét, őket azzal fenyegetve meg, hogy elveteti tőlük a gyermekeiket a gyámhatósággal, illetve megöli a gyermekeket. Ezt követően az egyik családnak lakást kiadó tulajdonost is zaklatni kezdte, majd bántalmazást helyezett kilátásba.

A férfi többször volt büntetve, korábban távoltartást is rendeltek el vele szemben. Az ellene folyó eljárásban az idézésekre rendre nem jelent meg, előre közölte, hogy szórakozni fog és másnapos lesz.

A bíróság valamennyi elkövető letartóztatását elrendelte – tájékoztatta az Infovilágot dr. Takács Péter főügyész.