Győr, Tűz utca: a barokk város szégyene

Örvendjünk, valami elkezdődött a győri Tűz utcában! Ez a közterület a pesti Hős utca győri megfelelője. Írtunk is róla kétszer, a képeket egy tősgyökeres és évtizedekig nagyszerű példával élen járt, ekként egykor megbecsült győri iparosfamília ugyancsak szépkorú tagja készítette, nem kevés bosszúsággal fogalmazott kommentárral juttatta el szerkesztőségünknek.

Íme a cikkeink: A győri városháza szerint az ilyesmi nem közügy (2019. 06. 21.); (Győr-)Nyugaton a helyzet változatlan (2019. 07. 01.). Természetesen mindkettőt elküldtük a helység önkormányzata városképért felelős hivatalnokának (Hallgatag városházi hivatalnok, avagy: Győr többet érdemel(ne), ám – miként ez, követvén az országos állampárti utasítást, Győrött is szokássá vált, a hivatalnok (feltehetően felsőbb utasításra) nem válaszolt az Infovilág levelére, bár szerkesztőségünk hivatkozott a 2011. évi CXII. törvényre, amelynek alapján bizony kötelessége lenne. Ha nem teszi meg, megszegi a törvényt. Ám miként feltételezzük: minden bizonnyal valaki „leszólt” neki a városházi toronyból, és hallgatásra utasította…

Visszatérve a Tűz utcába: a ma délután kapott újabb fényképfelvételek arról árulkodnak, hogy valami elkezdődött azon a tájon. Mintha kotró- és rakodógép járt volna arrafelé, mert egy kicsivel kevesebb a lakóházak körüli és az út menti hulladék. Íme a képes bizonyítékok:

Természetesen írásunk nyitó képei is ma délután készültek.

Az ám, egy „apróságot” – bármennyire szeretnénk is – képtelenek vagyunk megérteni: miért jó a győri önkormányzatnak a városban sok helyütt dokumentált és jelzett áldatlan állapotok fenntartása? Polgármester Úr, miért nem járja körbe az Infovilág által kifogásolt, fényképekkel dokumentált anomáliákat és miért nem intézkedik, ha kell, hatalmánál, törvényi kötelezettségénél fogva a megszüntetésük céljából?