Halvadászok versenyeztek

(Rasztig Sándor tudósítása) A minapi esemény kétszeresen is emlékezetes volt: 15 évvel ezelőtt rendezték meg először az F&H-Energofish-Beko-Velencebike Társasági és Média Kupát és évtized óta ugyanaz a helyszín, a Maconkai víztározó. A Nógrád megyei Bátonyterenye egyik városrésze, Maconka ad otthont az egyre színvonalasabb, nagy népszerűségnek örvendő horgászversenynek.

Ez a hely talán szerencsét hoz…

Egy sor csapat, közte színészek, sportolók, újságírók és persze a vadászok is részt vettek az egész napos – természeténél fogva csendes – vetélkedőn. Érdekesség: sok vadász szívesen vesz időnként puska helyett horgászbotot a kezébe. A tudósító meggyőződése: horgász és vadász egy tőről fakad…

A győztesek

Rekordot jegyeztek föl a halfogás mennyiségét illetően a Maconkánál: az 51 háromfős csapat 1473 kiló halat fogott nyolc óra alatt, a 9–17 óráig tartott megmérettetésen. A mérlegelést követően a halakat természetesen visszaengedték a tóba. Az első helyen a Leveleki horgásztócsapata végzett, kis híján 100 kilós eredménnyel. Tagjai: Borgyos Norbert, Holló Arnold, Szalai Árpád; a második a St. Hubertus, a harmadik az Armada csapata.

A legjobbak értékes ajándékokat kaptak, majd baráti falatozás közben folytatódott a verseny értékelése.