Hány fideszes kell egy majomház átadásához?

Vannak azért jó hírek is. Nemcsak az, hogy eltörölték a vásárlási idősávot, és most már mindenki időbeli korlátozás nélkül költheti a pénzét, de jó hír az is, hogy a győri Xantus János Állatkertben átadták a Modern városok program részeként a 250 millió forintból kialakított új csimpánzházat és kifutót. (Nyitó kép: MTI Foto/Krizsán Csaba felvétele)

A beruházás keretében kibővítették a csimpánzház területét és egy szabad kifutót alakítottak ki, ahol a mászórendszer – legalább is az MTI információja szerint – a csimpánzok igényeihez igazodik.

Nem lehetett könnyű átadni a Modern városok program keretében 250 millió forintból kialakított új csimpánzházat

 és kifutót, de szerencsére voltak hozzá elegen. Ezúttal elmaradt az ilyen alkalmakkor szokásos szalagátvágás, helyette viszont szabad szemmel is jól kivehető az a műanyagcső, amelyben a távirati iroda képaláírása szerint egy szurikáta szaladgál. (Nem látjuk, de elhisszük.)

Hogy a szurikátának mi köze van az ünnepélyes ceremóniához és mi az üzenete annak, hogy az állatot egy műanyag csőben futkároztatják, megfelelő képzelőerő híján nem derült ki a számunkra.

Viszont az MTI képaláírásának jóvoltából álljon itt azoknak a hősöknek a neve, akik feltehetőleg oroszlánrészt vállaltak a majomház és kifutó elkészültében, és ezért méltónak találtattak arra, hogy a szurikátát is tartalmazó műanyagcsövet a kezükben tarthassák. Tehát:

1.Bertáné Bényi Krisztina, a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkára,

2. Simon Róbert Balázs, Győr és térsége fideszes országgyűlési képviselője,

3. Andréka György, a Xantus János Állatkert igazgatója,

4. dr. Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere, valamint

5. Szeles Szabolcs és

6. Radnóti Ákos, Győr alpolgármesterei (Fidesz-KDNP).