Hargita kínálata interneten, mobilon – szombaton disznótoros fesztivál és kutyaszánhúzó verseny

Hargita Megye Tanácsa mobiltelefon-alkalmazást (Visit Hargita) és weboldalt hozott létre kiemelkedően gazdag turisztikai kínálatának megismertetése céljából – adta hírül Békés megye önkormányzata, amelynek romániai testvérmegyéje a romániai Hargita.Az alkalmazás különlegessége, hogy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők interaktívan ismerhetik meg a természeti látványosságokat és az épített örökséget.

Hargita vezetése a telefonos alkalmazással és a hozzá kapcsolódó internetes felülettel nemcsak a közelebbi régió, hanem egész Székelyföld turisztikai fejlődéséhez szeretne hozzájárulni – emelte ki a testvérmegyei közlemény.

A korszerű weboldal kiváló minőségű fotókban és információkban gazdag. Megtudhatjuk belőle, melyik a megye legfőbb 25 látnivalója, ezen belül külön fejezetet kaptak Parajd, Korond, a mofetták, a székelyderzsi erődtemplom.

Az is fontos – és főleg praktikus – információ, hogy melyek a legjobb szálláshelyek, vendéglátó létesítmények, hol vásárolhatók helyi termelői finomságok. Ez utóbbiakat illetően terméktípusokra bontva tájékoztatnak a legjobb kenyér-, sajt-, ásványvíz-, pálinka-, lekvár- vagy éppen húsáru-lelőhelyekről.

Erőssége az oldalnak, hogy folyamatosan hírt ad az aktuális eseményekről, például: mikor lesz a környéken disznótoros fesztivál, vagy éppen kutyaszánhúzó verseny – egyébként mindkettőre február 9-én kerül sor Szentegyházán, illetve Borszéken –, és az is megtudható, milyen színházi és filmbemutatók várhatók a közeli jövőben.

Márciusra szóló előrejelzések is olvashatók már a mozgalmas, színes honlapon.