Hattól kilencvenkilenc éves korig tartalmas szórakozást ígér az Arcadia

Ennél retróbb már nem lehetne a rendezvény, a 100 játéktermi videojáték és a 90 flipper mellett hagymás bab is lesz a büfében, szombat este pedig a Bud Spencer–Terence Hill-filmek slágereit játssza majd a Spencer Hill Magix Band. Ugyanakkor a virtuális valóság újdonságaival is lehet majd ismerkedni, lesznek versenyek és számos ritkán látott különlegesség.

Másodszor az idén (november 35. között) ad otthont az Arcadia játéktermi nosztalgia kiállításnak a budapesti, VI. kerületi Dürer Rendezvényház. Ezúttal kétszázötven szórakoztató kütyüt lehet kipróbálni anélkül, hogy rohamosan fogyna az aprópénz, hiszen ezúttal is valamennyi flipper- és videojáték-gép szabadjátékra lesz állítva.

Aki egy „én már jártam a flippermúzeumban” felkiáltással intézné el az eseményt, az könnyen megbánhatja, mert az interaktív tárlat nagyrészt olyan darabokat vonultat fel, melyek a múzeumban nem megtekinthetők. Egy részük azért, mert egyszerűen nem fért el, más részük pedig azért, mert vendég-kütyüként érkezik erre a jeles alkalomra. Száz árkádgép (videojátékos kabinet) és mechanikus játék mellett 90 flipper is rendelkezésre áll majd. Csak itt, időszakosan lehet majd játszani a biliárdgolyót gurgató Hercules óriásflipperrel, ami egy nagy helyigényű, speciális installáció. Itt lesz a 70. évét taposó Humpty Dumpty, az első flipperkaros játékgép, és az Adams Family pinball, ami a világszerte legnagyobb számban eladott flippermodell.

Ha negyven év felett járunk, akkor magában ez a felhozatal is mámorító, de az endorfinszintet duplázandó, a retro-hangulatot a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek elemei fokozzák. A film és a játék világa között nem esti verekedés keretében kiosztott kedélyes pofonok jelentik majd a kapcsolódási pontot, hanem az a Sound Stage flippergép, mellyel Terence Hill játszott a páros „És megint dühbe jövünk” című filmjében (háromnegyed órán át, egy golyóval).

Szombat este a legnagyobb filmslágereiket megszólaltató Spencer Hill Magic Band lép fel a színpadon, a büfében pedig krumplis hal (azaz fish and chips), hagymás bab és spagetti is megtalálható lesz majd. Egy nappal korábban, pénteken pedig a Heaven Street Sevenből, a Budapest Bárból jól ismert Szűcs Krisztián Bernard Hahnnal közös projektje, a Voice of the Age debütál Magyarországon.

A kiállításon az esemény médiatámogatója, a GameStar jóvoltából digitális, valamint virtuális valóság kategóriákban is összemérhetik majd flippertudásukat a látogatók.