Hazudós fantomok írják az Origo és a Ripost cikkeit

Pert nyert Hadházy Ákos egy nő ellen, aki korábban azt állította, hogy a képviselő ki akarta semmizni az édesapját. A hírt természetesen felkapta a kormánypárti sajtó, ám kiderült, hogy a nő állításából egyetlen szó sem igaz. A bíróság előtt bevallotta, hogy hazudott, és csak azért nyilatkozott Hadházy ellen, mert az Origo és a Ripost munkatársai addig zaklatták, míg rá nem vették, hogy hamisan nyilatkozzék.

Eddig a hír, ami nem volna igazából hír, mert műfajelméleti tanulmányainkból tudjuk, hogy hír az, ami új információt tartalmaz. Márpedig nem újdonság, hogy a kormányhoz közeli sajtó hazudik – más megfogalmazásban: csúsztat, ködösít és mellébeszél. 

„A bíróság előtt a vádlott bevallotta azt, amit az általam bemutatott dokumentumok is igazoltak. Természetesen semmi sem igaz abból, hogy én a szomszédomat ki akartam semmizni, sanyargattam, elzártam a vizét és eláztattam a lakását” – írta Hadházy a Facebookon.

A hölgy tehát hazugságban maradt, ám amiért most erről írunk, az nem más, mint hogy a képviselő az őt hamisan rágalmazó két sajtótermék, az Origo és a Ripost névtelen szerzőit is feljelentette. Ez a feljelentés azonban egyelőre nem hozott eredményt, mert mindkét lap szerkesztői azt vallották a bíróság előtt, hogy nem tudják, kik írták a név nélkül megjelent, rágalmazó cikkeket.

Különös anyagból vannak gyúrva ezek a Fidesz-közeli, újságnak nevezett közlésipari termékek. Úgy jelenhetnek meg náluk cikkek, hogy a „felelős” szerkesztők nem tudják, hogyan kerültek oda.

Segítünk a Ripost és az Origo főnökeinek, ugyanis mi már megoldottuk a rejtélyt. Soros György vitte be álruhában a cikkeket a két szerkesztőségbe, de előtte megkérte Gyurcsány Ferencet, hogy magát Karácsony Gergelynek álcázva nézze át az írás tartalmát, mert ő már elszokott a magyar nyelvű írásoktól, fogalmazásoktól.

Rajtuk kívül még a migránsok lehettek az elkövetők, amit onnan lehet tudni, hogy épp most nyilatkozta Kovács Gergely a Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője a kormánymédiának, hogy Hadházy négymillió migránst telepítene Zuglóba, közülük hárommillió ember, a többi arab ló, amely mindenféle betegségeket terjeszt, és a nemátalakító műtétek propagálásában is jeleskedik.

Mindezt csupán segítő szándékkal írtuk le, mert a fenti, általunk kitalált hülyeségek is közelebb járnak a valósághoz, mint az Origo és a Ripost szerkesztőinek bátor védekezése, miszerint fogalmuk sincs arról, hogy kik írják a náluk megjelent cikkeket.