Hetekre bezár az ország a koronavírus elleni hatásos védekezésül

A koronavírus-járvány harmadik hulláma és a növekvő számú napi megbetegedések miatt az operatív törzs javaslatára a védelmi intézkedések szigorítását rendelte el a kormány.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását. A koronavírus-járvány terjedésének csökkentésére meghozott szigorításokról elmondta: az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével – tette hozzá.

Karácsony: a kormány meghozta az egyedüli helyes döntést a lezárással kapcsolatban

A kormány meghozta az egyedüli helyes döntést a lezárással kapcsolatban – írta a főpolgármester közösségi oldalán csütörtök délután. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: nem lehetett tovább várni, hiszen csütörtökön hatezer felett az új fertőzöttek száma, 152-en pedig meghaltak.
“Közben tudom, hogy egyre türelmetlenebbek vagyunk, én is szeretnék már szabadulni, de egyszerűen ezt még nem tehetjük meg. Mindenkit arra kérek, hogy tartson ki és tartsuk egymásban a lelket” – tette hozzá. A főpolgármester szerint ehhez reményt adhat, hogy egyre többen szereznek védettséget az oltással, de – mint írta – “mindannyiunk érdeke, hogy még gyorsabban és szervezettebben történjen az oltás”. Emlékeztetett rá: a főváros felajánlotta, hogy oltópontok létrehozásával segíti a kormány munkáját.


“Minden készen áll, hogy olyan köztereket biztosítsunk, ahol megtörténhet a budapestiek oltása. Az is nagyon fontos, hogy korlátozó intézkedésekkel párhuzamosan a kormány tegyen meg mindent a veszélybe kerülő egzisztenciák megvédéséért is” – tette hozzá Karácsony Gergely főpolgármester.