A Fidesz az adófizetők pénzén gyurcsányoztat a köztévével

Köszönet a 444-nek, amiért arra a bátor tettre vetemedett, hogy megnézte a köztévé kedd esti híradóját. A portáltól tudható, mert megszámolta, hogy a hozzávetőlegesen félórás műsorban 23-szor hangzott el Gyurcsány Ferenc neve – nem meglepő módon, egyik alkalommal sem pozitív kicsengéssel. (Nyitó kép: a köztévé stúdiója; Illyés Tibor / MTI Foto felvétele.)

Helyettünk vállalták a veszélyt a kollégák, amiért nem győzünk eléggé hálásak lenni nekik, mert mi, egészségünk védelmében semmi pénzért nem vállalnánk ekkora kockázatot.

Ha viccelni volna kedvünk, azt mondanánk, hogy a volt miniszterelnök, a DK elnöke fizeti a köztévé róla szóló förmedvényeit, így akar reklámot csinálni magának és pártjának. Ám nincs kedvünk viccelődni, országunk regnáló vezetése, élén a nemzet-megvezetővel, rég elvette a kedvünket a vidámságtól.

Nem tehetünk mást, kénytelenek vagyunk komolyan beszélni. A magyar emberek nem azért adnak évente több mint százmilliárd forintot a közmédiának, hogy az egyetlen párt, jelesül a Fidesz érdekében, alávaló módon ócsárolja politikai ellenlábasait. Megteheti ezt egy párttévé, legföljebb nem nézik majd az emberek, de azt legalább a saját pénzük bánja. A köztévére – valamint a közrádióra, és a távirati irodára – mi, magyar adófizetők adjuk össze a pénzt. Nem könnyen teremtjük elő a rá valót, volna jobb helye is a köztévére költött forintjainknak. Ilyen például a megélhetés, ami egyfelől sokunk számára létfontosságú, másfelől mind többünknek minden eddiginél nehezebb feladat.

Sokba van nekünk a köztévé, és ezért a pénzért nem azt várjuk, hogy gyurcsányozzon. Függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye a DK-ról és annak elnökéről, nem erre szerződtettük az állami tévécsatornát, hanem arra, hogy a magyar embereket – adófizetőket, választópolgárokat, mikor minek van ideje – tájékoztassa Magyarország és a világ dolgairól. Nem úgy, ahogy a köztévé teszi, hanem hitelesen, magas szakmai színvonalon és nem utolsósorban: pártokról függetlenül.

Van gond ebben az országban, több is mint elég, és Novák Katalin nemrégi megfogalmazásával élve, Gyurcsány Ferenc nincs benne a magyar emberek száz legfontosabb problémái között. De ha már személyeskedünk: Orbán Viktor annál inkább. És a nemzet gázszerelője, a nemzet kötélbarátja, a nemzet veje szintúgy. Itt említhetnénk a Kósa Lajos néven futó észkombájnt, aki inkább hülyének tetteti magát, és azt akarja elhitetni a nyilvánossággal, hogy annyira ostoba, hogy még egy igen egyszerű, magát milliárdos vagyon örökösének hazudó asszonyságnak is sikerült őt megvezetni.

Ugyancsak felfér a képzeletbeli dobogóra Szijjártó Péter, aki egy igen tehetős, a NER jóvoltából milliárdokat kaszáló ismerősének luxusjachtján ringatózott családja és mások társaságában az Adrián.

Beszélhetnénk az összeomlás szélén álló, ezer sebből vérző egészségügyről, amely csak azért nem mutat a mostaninál is katasztrofálisabb képet, mert vannak még olyan orvosok és ápolók, akik erejük megfeszítésével, teljesítőképességük határán (vagy már azon is túl) dolgoznak.

Nem Gyurcsány Ferenc és az ellenzék ekézésére adtuk a pénzt a közmédiának. Aki mégis erre használja, az csak annyiban különbözik a pitiáner csalóktól és tolvajoktól, hogy utóbbiakat az esetek többségében elkapják és elítélik.