HP-laptop iskolásoknak

Tanuláshoz tervezett laptopot mutatott be a HP. A ProBook x360 11 jelű egyedi kialakítású gép az iskolai tanulás új korszakát nyitja meg.

A vállalat tervezői a HP eddigi legerősebb oktatási célú számítógépét alkották meg: víz- és ütésálló, a billentyűzet kialakítása pedig a tanításhoz és tanuláshoz egyaránt ideális. Az időtálló kialakítású hordozható személyi számítógép 360 fokos átalakítási lehetőségeinek köszönhetően sokoldalúan használható. A HP School Park szoftvercsomag, a dupla kamera, az érintésalapú és tollal vezérelt interakciók segítségével használóik úgy hozhatnak létre- és fogyaszthatnak tartalmakat az eszközön, ahogy az számukra a legkényelmesebb.

A ProBook x360 11 a világ első strapabíró átalakítható készüléke, amely támogatja a könyv módot[i] és zavartalan olvasási élményt kínál.    

A HP ProBook x360 11 G5 Education Edition újdonságai:

  • A készülék továbbfejlesztett ütköző elemekkel és megerősített sarkokkal érkezik, így akkor sem sérül, ha akár 122 cm magasról leesik[ii]. A megerősített csatlakozók védenek a külső behatásokkal szemben, a billentyűzetnek pedig nem okoz gondot, ha esetleg morzsa vagy kisebb mennyiségű folyadék kerül rá. A laptop megfelelt a továbbfejlesztett oktatási teszteken[iii].
  • A HP-újdonsággal a diákok könnyen válthatnak az egyes feladatok között, legyen szó dokumentumok szerkesztéséről, STEM alkalmazások (= Science, Technology, Engineering, Mathemathics, azaz oktatásban a természettudományok, technológia, mérnöki tudás és matematika együttese ) futtatásáról vagy videószerkesztésről a legújabb Intel-processzorok segítségével[iv].
  • Az Education Edition ProBook a világ első strapabíró átalakítható készüléke[v] opcionálisan elérhető[vi] Wi-Fi 6 (802.11 AX) [vii] technológiával, amely hatalmas előrelépés a vezeték nélküli csatlakoztathatóságban. A készülék akár gigabites sebességre alkalmas és megbízható elérést szavatol olyan iskolai hálózaton is, amelyre sok és sokféle különböző eszköz csatlakozik[viii].

A HP BIOSphere Gen5[ix] és a HP Manageability Integration Kit[x] integrált szoftveres eszközök segítségével könnyen kezelhetők a diákok eszközei. A HP BIOSphere Gen5 firmware automatikus frissítésekkel és biztonsági ellenőrzésekkel szolgálja a hatékonyságot. A HP ProBook x360 11 G5 a világ első strapabíró átalakítható eszköze beépített privacy kamerával[xi]. A HP Privacy Kamera fizikai zárral és biztonsági firmware megoldásokkal is véd a rosszindulatú behatolók ellen.


[i] A 2019 decemberében elérhető gumírozott szélű és ütközővel ellátott, nem-leválasztható billentyűzettel rendelkező átalakítható készülékek között, amelyeket 76 cm-es ejtéssel tesztelnek, és támogatják az egyedi konvertibilis módot, amelyek támogatják a képernyő automatikus elforgatását laptop módban.

[ii] Az ejtésteszt nem garantálja a jövőbeli teljesítményt a tesztkörnyezettől eltérő feltételek esetén. Baleset esetén az opcionális HP Accidental Damage Protection Care Pack asszisztenciája vehető igénybe. 

[iii] A MIL-STD teszt nem vizsgálja, hogy az adott eszköz megfelel-e az USA Hadügyminisztériuma által támasztott szerződéses követelményeknek, és alkalmas-e katonai alkalmazásra. A teszteredmények nem garantálják a jövőbeli teljesítményt a tesztkörnyezettől eltérő feltételek esetén. Baleset esetén az opcionális HP Accidental Damage Protection Care Pack asszisztenciája vehető igénybe. 

[iv] A Multicore egyes szoftverek teljesítményét javítja. A technológia nem minden felhasználó vagy applikáció számára kínál előnyöket. A teljesítmény és a frekvencia változhat az alkalmazások leterheltsége, valamint a szoftver és hardver konfigurációk függvényében. Az Intel számozása, márkázása és/vagy termékelnevezései nem teljesítménykülönbségeket jelölnek.

[v] A 2019 decemberében elérhető gumírozott szélű és ütközővel ellátott, nem-leválasztható billentyűzettel rendelkező átalakítható készülékek között, amelyeket 76 cm-es ejtéssel és MIK-STD-vel tesztelnek, valamint opcionális Wi-Fi 6 (802.11ax) kapcsolattal rendelkeznek.

[vi] Választható funkció, amelyet vásárláskor lehet beállítani.

[vii] Vezeték nélküli hozzáférés és internetkapcsolat szükséges, amelyet külön kell megvásárolni. A nyilvános vezeték nélküli kapcsolódási pontok száma korlátozott. A Wi-Fi 6 kompatibilis a 802.11-nél korábbi specifikációval rendelkező eszközökkel. A Wi-Fi 6 specifikációi (802.11ax) nem a végleges verziót mutatják. A végleges specifikációk eltérhetnek, ez befolyásolja a PC kommunikációs képességét más 802.11ax eszközökkel.

[viii] Gigabites sebességet elérő Wi-Fi® kapcsolat érhető el a Wi-Fi 6-tal (802.11ax), amikor az adattovábbítás két azonos routerhez csatlakozó eszköz között valósul meg. Külön megvásárolható, 160 Mhz csatornát is támogató vezeték nélküli router szükséges.

[ix] A HP BIOSphere Gen5 egyes HP Pro és Elite PC-ken érhető el. A részletek a termékleírásban találhatóak. A funkciók a platform és a beállítások függvényében változhatnak.

[x] A HP Manageability Integration Kit letölthető a http://www.hp.com/go/clientmanagement oldalról.

[xi] A 2019 decemberében elérhető gumírozott szélű és ütközővel ellátott, nem-leválasztható billentyűzettel rendelkező átalakítható készülékek között, amelyeket 76 cm-es ejtéssel és MIK-STD-vel tesztelnek, valamint beépített privacy kamerával rendelkeznek.