Inflációkövető díjkorrekció, avagy 14,5%-kal emeli árait a Magyar Telekom

Tegnap délután jelent meg a média és hírközlési hatóság (NMHH) közleménye arról, hogy a pénzromlás miatt drágul a telefon-, az internet- és a kábeltévé-előfizetés, a Magyar Telekom már lépett is: percekkel ezelőtti (08,34) közleményében ezzel a finoman fogalmazott címmel bejelentette: március 1-jétől 14,5% inflációkövető díjkorrekciót hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal által 2022-re vonatkozóan megállapított és közzétett éves fogyasztói árindex-változással megegyezően. Az inflációkövető díjkorrekciót az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése teszik szükségessé. (A nyitó kép forrása: www.devicemed_de)

A közlemény a lépést ekként magyarázza: az inflációs nyomás, az energiaárak és a beszállítói költségek erőteljes növekedése miatt hajt végre a Telekom 14,5%-os inflációkövető díjkorrekciót – magyarán áremelést – 2023. március 1-jétől.

A Telekom ügyfelei a 2022 júliusában kiküldött számlamellékletükből értesültek a várható díjkorrekcióról.

A Telekom a statisztikai hivatal éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményét követő 90 napon belül hajtja végre az általános szerződési feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjainak díjkorrekcióját (értsd: díjemelését), miközben a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak. A díjkorrekció (azaz áremelés) mértékéről a társaság a februári számlamellékletben tájékoztatja az ügyfeleit.

Az első, emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatást használók márciusban, a lakossági vezetékes, valamint valamennyi mobil -előfizetők pedig áprilisban kapják meg.