Ingyenes online munkaadói platform

Látványosan növekedik a COVID-19 járvány miatt a munkanélküliség világszerte, ezért vezető vállalatok összefogtak a People + Work Connect munkáltatói kezdeményezés céljából.

A közös felület összeköti a dolgozóit kényszerből elbocsátó vagy kényszerszabadságra küldő vállalatokat azokkal a cégekkel, amelyeknek viszont sürgősen munkaerőre van szükségük. A munkaadók ingyen csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

A People + Work Connect ingyenes online munkaadói felületen a vállalatok gyorsan azonosíthatják és betölthetik az üres állásokat. A kezdeményezés kiiktatja a folyamatból munkaerőfelvétel folyamatát elnyújtó pontokat.

A People + Work Connect alapja az Accenture által fejlesztett platform, amely különféle kategóriák (pl. hely és tapasztalat) szerint rendezi össze a nem titkos, összesített munkaerő-adatokat. Az állásokat kínáló szervezetek számára megjeleníti a pozíciók betöltésére alkalmas, elérhető munkaerőt, így a szabad dolgozókkal rendelkező cégek segíteni tudnak munkavállalóiknak új állást találni.

A People + Work Connect platformját az Accenture, a Lincoln Financial Group, a ServiceNow és a Verizonmunkaügyi vezetőinek ötlete alapján az Accenture alkotta meg. Az ötlettől az indulásig mindössze 14 munkanap telt el, és gyors ütemben bővül a kezdeményezéshez csatlakozók köre.

A résztvevők közé tartoznak: ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-Lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart és Zenefits. A jövő héten további 250 vállalat csatlakozása várható, és hamarosan állami szektorbeli állásokkal is bővítenek. 

A People + Work Connect kezdeményezéshez olyan vállalatok csatlakozhatnak, amelyeknél száz körüli betöltendő állás vagy ugyanekkora számú szabad munkaerő áll rendelkezésre. A program nemzetközi és minden iparág számára nyitott,de egyelőre magánszemélyeknek és munkaerő-közvetítő ügynökségeknek nem elérhető. Célja, hogy nagy dolgozói csoportok áthelyezését segítse két munkaadó között. A cégek gyorsan megoszthatják elbocsátott vagy kényszerszabadságra küldött dolgozóik tapasztalatait és ismereteit, és ingyen felvehetik a kapcsolatot az épp munkaerőt kereső cégekkel. Minden iparágra kiterjed, így lehetővé teszi, hogy egy adott iparágban hasonló tudást szerzett szakemberek egy másik iparágban találjanak épp felszabaduló állást.

Ezzel végső soron rövidül a munkanélküliség nehéz és gyakran hosszadalmas folyamata.