Ismét Humorfesztivál a Thália Színházban

A Humorfesztivál a nagyszínpadi színházi előadások sorát a Győri Nemzeti Színháznak az ír kortárs szerző, Martin McDonagh: A kripli című darabjával indítja, Balikó Tamás rendezésében, Varró Dániel fordításában.

Különösen izgalmasnak ígérkezik, hogy az idén a határainkon túlról is érkezik előadás: a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Alekszandr Szuhovo-Kobilin: Tarelkin halálát hozza el Tufan Imamutdinov rendezésében. A Nemzeti TÁP Színház Vajdai Vilmos rendezésében ugyancsak egy orosz klasszikust játszik el: Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij: Jövedelmező állás című vígjátékát. A Székesfehérvári Vörösmarty Színház Rideg Tamás: Indul a bakterház című „örökzöldet” mutatja be, ezúttal Bagó Bertalan felfogásában.

A fesztivál nagyszínpadi előadásait – versenyen kívül – a Thália Színház 2013 őszén bemutatott, nagy sikerű produkciója, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című előadása zárja, Réthly Attila rendezésében.

A Mikroszínpadon az idén a Dumaszínház: Dumaszvingház (KovácsAndrás Péter, Janklovics Péter,Illés Ferenc), Laár András: Mi hülyeség, mi nem az? Méhes Csaba: A pisztráng – pácban, körettel és Aranyosi Péter: Négybetűs szavak című produkciója osztozik.

Az Új Stúdióban, illetve az Arizonában a SZAKKÖR színházi sorozatának Művház című darabját, a Csokonai Nemzeti Színház: Hét randi, Kőhalmi Zoltán: Én, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel: Rohan(d)ó élet című előadását láthatja majd a közönség.

A hagyományokhoz híven most is lesz szakmai beszélgetés, (vasárnap délután öt órától), ahol az előadások alkotóival találkozhatnak az érdeklődők, és ismét öttagú zsűri fogja értékelni a kiválogatott produkciókat több kategóriában.

Az MTVA három előadást rögzít és későbbi időpontban sugároz majd.

A részletes program már megtalálható a Thália Színház honlapján, és jegyek, bérletek ezúttal is igen kedvező áron kaphatók.

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.