Jogsi nélkül, bedrogozva motorozott

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott tavaly nyáron egy Csornához közeli településen motorozott, majd miután a rendőrjárőr meg akarta állítani, menekülni kezdett. A férfi eközben elbukott, gyalog próbált menekülni, de a rendőr-járőrök elfogták. (Nyitó képünk illusztráció; forrás: Fuldaer Zeitung)

Övtáskájából kábítószer került elő, vér- és vizeletmintája metamfetamin (köznyelvi nevén: kristály) fogyasztását mutatta ki. A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezik – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében dr. Takács Péter főügyész.

A 28 éves férfit, mint különös visszaesőt a bíróság 2017 őszén két év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, így a mostani eljárásban többszörös visszaesőnek minősül. Börtönbüntetése letöltését az elfogását követő reggelen kezdte meg. Cselekményét a vádlott egy további, egy év két hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

A terheltet az ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Tettéért három év szabadságvesztésre ítélhető. A kábítószer birtoklásának vétsége miatt a hatóságok külön eljárást folytatnak.